Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, υλοποιεί πρόγραμμα διάθεσης χρεωστικών καρτών για τη στήριξη ευάλωτων οικογενειών του ελληνικού πληθυσμού εν όψει της έλευσης του χειμώνα.

Η διανομή των καρτών ολοκληρώθηκε ήδη και σύντομα αναμένεται η πίστωσή τους με το ποσό που θα αντιστοιχεί σε κάθε νοικοκυριό. Η οικονομική ενίσχυση αφορά στην κάλυψη εξόδων θέρμανσης και ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και αγοράς ατομικών ειδών (όπως ηλεκτρική κουβέρτα, πάπλωμα, ζεστά ρούχα, κ.ά) για την αντιμετώπιση της επερχόμενης χειμερινής περιόδου. Η κάρτα παρέχει τη δυνατότητα ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μηχανήματα πληρωμής με κάρτα (POS), σε οποιοδήποτε σημείο γίνεται δεκτή κάρτα MasterCard με τη χρήση PIN.

Στόχος του προγράμματος είναι όλα τα νοικοκυριά που συμμετέχουν σε αυτό να εξασφαλίσουν ικανοποιητική θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα και ζεστό νερό, καθώς και χρήσιμα είδη για τις ανάγκες του χειμώνα.

Η αξία που έχει προβλεφθεί να μεταφέρεται μηνιαίως, μέσω της κάρτας, κυμαίνεται μεταξύ 120€ και 330€ και προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι τρίμηνη. Συνεπώς, το βοήθημα θα καταβληθεί στην κάρτα του κάθε δικαιούχου 3 φορές και θα αφορά την κάλυψη εξόδων που αντιστοιχούν σε δαπάνες 3 μηνών. Η έναρξη πίστωσης της κάρτας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω των Υπηρεσιών των Τομέων Κοινωνικής Πρόνοιας και Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης: Τι μπορεί να σημαίνει
Αύξηση 10,1% στα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - 49 νεκροί [πίνακας]
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας