Επιπλέον κλιμάκιο Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μετέβη την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, στις 13:00, στην περιοχή της Κύμης προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειες απεγκλωβισμού των κατοίκων στα ορεινά χωριά αλλά και να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες κατοίκους, ιδιαίτερα στον τομέα της παροχής Α' Βοηθειών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει προγραμματίσει να διανείμει σε ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείο Κύμης "Γεώργιος Παπανικολάου" κουβέρτες και υπνόσακους ενώ διατηρεί ανοιχτή επικοινωνία με τους υπευθύνους του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, ώστε συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο τις προσπάθειες της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών που έχει προκαλέσει η έντονη χιονόπτωση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Από την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας, με κατάλληλο διασωστικό εξοπλισμό, φαρμακεία και διασωστικά οχήματα, βρίσκονταν στην Κύμη, υποβοηθώντας το έργο των αρμοδίων Αρχών, καθώς πολλοί κάτοικοι παρέμεναν εγκλωβισμένοι στις κατοικίες τους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management