Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, προκειμένου να παραδώσει φαρμακευτικά σκευάσματα και συμπληρωματικά αναλώσιμα για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων, τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τον Αντιδήμαρχο Μεταναστών, Προσφύγων και Δημοτικής Αποκέντρωσης του Δήμου Αθηναίων κ. Ελευθέριο Παπαγιαννάκη, ο οποίος και υπέβαλε το σχετικό αίτημα, αναγνωρίζοντας την κοινωνική συμβολή του Οργανισμού, ιδιαίτερα στον τομέα της υποστήριξης και φροντίδας των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών που ζουν στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ανοιχτή Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα διαμένουν αυτή τη στιγμή 2.300 πρόσφυγες 32 εθνικοτήτων, ανάμεσα στους οποίους και 815 παιδιά.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμπαρίσταται εμπράκτως στο πολύ αξιόλογο έργο των ιατρών και των νοσηλευτών αλλά και της Δημοτικής Αρχής της Αθήνας, οι οποίοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθούν στις μεγάλες προκλήσεις της διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου