Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Αδελφότητα Κεφαλληνών - Ιθακησίων Πειραιά , ενός εκ των παλαιοτέρων Επτανησιακών Σωματείων με ενεργή δράση από το 1922 έως σήμερα και θα έχει ως ομιλήτριες την διακεκριμένη νευρολόγο-ψυχίατρο κ. Παρασκευή Σακκά, Επ. Πρόεδρο της Εταιρίας Νόσου Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών Αθηνών και Πρόεδρο του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια, και την κλινική νευροψυχολόγο κ. Ελένη Μαργιώτη από την Εταιρία Νόσου Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών Αθηνών.

Στόχος αυτής της εκδήλωσης - συζήτησης είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό, τους επαγγελματίες υγείας και τους κοινωνικούς φορείς του Πειραιά στο μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό ζήτημα της Άνοιας και της νόσου Alzheimer. Επίσης θα τονιστεί η αναγκαιότητα αποτίμησης και ελάφρυνσης  του φορτίου των φροντιστών των ατόμων με άνοια. H Εταιρία Νόσου Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών Αθηνών. είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2002 από συγγενείς ανοϊκών ασθενών και επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Με την υποστήριξη του Υπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συνεργασία των Δήμων λειτουργεί τέσσερα Κέντρα Ημέρας για άτομα με άνοια στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή Πρωτευούσης, με Ιατρεία Μνήμης, θεραπείες ενδυνάμωσης νοητικών λειτουργιών, ατομική και ομαδική δημιουργική απασχόληση, προγράμματα γυμναστικής και πολλές ειδικές θεραπείες, όπως θεραπείες τέχνης, θεραπεία δια αναμνήσεων, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία κ.α. Παράλληλα, λειτουργεί το Πρόγραμμα "Φροντίδα στο σπίτι", το οποίο απευθύνεται σε οικογένειες ανοϊκών ασθενών που δεν μπορούν να μετακινηθούν, λόγω της βαρύτητας της νόσου ή άλλων προβλημάτων.

Η Αδελφότητα Κεφαλληνών - Ιθακησίων Πειραιά ανέλαβε την πρωτοβουλία να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο της κοινωνίας και του Δήμου Πειραιά με την Εταιρία Νόσου Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών Αθηνών, με την προσδοκία αυτή να οδηγήσει στην δημιουργία ενός Κέντρου Ημέρας στον Πειραιά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο