Από μερικούς θεωρείται η πιο σημαντική επιδημία του 21ου αιώνα. Όμως τι ακριβώς είναι και ποια είναι τα αίτια της; Είναι αμιγώς ασθένεια της τρίτης ηλικίας ή πλήττει και νεαρά άτομα; Υπάρχει έγκυρο αντίδοτο ή φαρμακευτική αγωγή;

Η σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Monster in the Mind, Tζιν Κάρπερ, είναι πρώην δημοσιογράφος του CNN σε εκπομπές υγείας και ιατρικών θεμάτων. Όταν στα 83 της χρόνια,ανακαλύπτει ότι διατρέχει υψηλό κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ, ξεκινά ένα οδοιπορικό για να καταπολεμήσει τους φόβους της και να μάθει όσα περισσότερα γίνεται σχετικά με τη θανατηφόρα νόσο.

Μέσα από συνεντεύξεις με κορυφαίους γιατρούς και ερευνητές, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας που μας αφήνει μια ελπιδοφόρα προοπτική, ξεπερνώντας τα στερεότυπα και τις παρανοήσεις σχετικά με το Αλτσχάιμερ. Με μοναδική ψυχραιμία και θάρρος, η Tζιν Κάρπερ μας προτείνει τρόπους για μια ζωή πιο ποιοτική, απαλλαγμένη από τον φόβο της άνοιας.

Δείτε το τρέιλερ: https://vimeo.com/202047198

Οι προβολές γίνονται σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών και το inside story.

Προβολές

Αθήνα

  • Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, 19.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Νίκο Σκαρμέα, Αναπληρωτή Καθηγητή Νευρολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο και τον Δρ Κωστή Προύσκα, Ψυχολόγο – Διδάκτωρ Γεροντολόγο. Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, 16.00 στον κινηματογράφο Δαναός

Βόλος

  • Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, 20.00 στο στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Βόλου "Αχίλλειον"

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα τους τρόπους πρόληψης και την σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου Αλτσχάιμερ, με την Ιωάννα Γεωργιάδου, ψυχολόγο της μονάδας αντιμετώπισης νόσου Alzheimer Βόλου και συστημική ψυχοθεραπεύτρια του Κέντρου Σωματικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Πορεία Υγείας, και τον Απόστολο Κοσμά, καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

 Η ταινία θα προβληθεί στα αγγλικά με ελληνικούς υποτίτλους.

Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (Αθήνα), 5 ευρώ (Βόλος)

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Τουρισμός" για υποβοηθούμενη αυτοκτονία στις ΗΠΑ
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]
Στον ορίζοντα εξέταση αίματος για την έγκαιρη διάγνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης