Συνομιλώντας με διοικητικό στέλεχος της εταιρείας ανέφερε στο Iatronet, ότι ήδη 20 πάροχοι το έχουν προμηθευτεί. Η εταιρεία προκειμένου να υποστηρίξει το εν λόγω εγχείρημα συνεργάζεται από την μία με την Cosmote, και από την άλλη συνδέεται με το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης). Το οικονομικό κόστος σε ετήσια βάση για την αγορά  της πλατφόρμας που θα εγκατασταθεί στο χώρο του παρόχου θα είναι κλιμακωτό, μας λέει ο ίδιος, ανάλογα δηλαδή με το μέγεθος του παρόχου και τον αριθμό των ασθενών. Το μικρότερο κόστος αγοράς θα είναι 20 ευρώ (Μηνιαίως).

Οι Υπηρεσίες της Πλατφόρμας  "MyHealthAngels" παρέχονται μέσω του Internet (απλά με την χρήστη ενός Browser όπως Firefox ή Chrome) από ένα Κεντρικοποιημένο Πληροφοριακό Σύστημα, χωρίς την ανάγκη κάποιας τοπικής εγκατάστασης Λογισμικού και μπορούν να αξιοποιηθούν Χωρίς Περιορισμούς,  ανεξαρτήτως Γεωγραφικής Περιοχής και Συσκευής (H/Y ή Mobile). Το σύστημα είναι βασισμένο σε διεθνή πρότυπα και είναι πάντοτε ενημερωμένο σε όλο το φάσμα των Ελληνικών και διεθνών ιατρικών κωδικοποιήσεων (πχ ICD-10). 

Το σημαντικό είναι οι υπηρεσίες που θα προσφέρει το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας τόσο στον ασθενή όσο και στον πάροχο.

Ειδικότερα στον Ασθενή  θα προσφέρει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να έχει όλα του τα δεδομένα μαζεμένα και οργανωμένα. Επίσης να μπορεί να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον ιατρό του και να έχει άμεση εξυπηρέτηση αποφεύγοντας καθυστερήσεις και λάθη.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι στο Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας, τα Ιατρικά Δεδομένα που περιέχει, είναι πάντοτε σε σωστή σειρά (χρονολογική ή άλλη). Επιπλέον υπάρχει Αυτόματη κοινοποίηση για εργαστηριακά αποτελέσματα του ασθενή, με ειδοποίηση από το σύστημα.
 
Την ίδια στιγμή υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης του Ψηφιακού Βιβλιαρίου Υγείας από τον ίδιο τον Ασθενή!  Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς δίνει την ευκαιρία σε Ασθενείς με χρόνιες Παθήσεις (Διαβήτη, Αρτηριακή Υπέρταση κλπ), να καταχωρούν οι ίδιοι τις μετρήσεις που παίρνουν (πχ σάκχαρο, πίεση κλπ), με αποτέλεσμα να δημιουργούν ένα αρχείο "πορείας" και "εξέλιξης"!

Οσον αφορά το ιατρό θα έχει τη δυνατότητα μέσω του συγκεκριμένου βιβλιαρίου να μεταφέρει παλιά δημογραφικά στοιχεία των ασθενών του, να διαχειρίζεται πλήρως το πελατολόγιό του μέσω του ψηφιακού καναλιού που θα υπάρχει για άμεσης και ταχύτερης επικοινωνίας με τον ασθενή. Επίσης, αυτόματη κοινοποίηση για τα εργαστηριακά αποτελέσματα του Ασθενή με αυτόματη ειδοποίηση. Μεταξύ άλλων, υπάρχει η δυνατότητα τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων να ενημερώνουν αυτόματα τους κλινικούς φακέλους, αλλά και το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας του Ασθενούς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;