Σταθερά αφοσιωμένη στην αλληλέγγυα πρόσφορα βοηθείας προς τον συνάνθρωπο, οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν με στόχο την αποστιγματισμό και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα ψυχικής υγείας.

- Η "αυλαία" των εκδηλώσεων ανοίγει στη Βολισσό, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. "Κανένας δεν είναι ανώτερος ή κατώτερος, απλά είμαστε διαφορετικοί" - Δημοτικό Σχολείο Βολισσού / σε συνεργασία με την διευθύντρια κα Σεζένια Ευγενία. Ομιλήτριες: Φρροκάϊ Ελβίσα-Φωτεινή, Ψυχολόγος, Πίπα Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός, Δαμασιώτη Μαρία, Νοσηλεύτρια.

  • 1 Μαρτίου 2017: Εκδήλωση για τους μαθητές του σχολείου με δρώμενα και βιωματικές δράσεις που αναδεικνύουν την συνεργασία, τον σεβασμό, την φιλία.
  • 15 Μαρτίου 2017: Συζήτηση με τους γονείς για το bullying και τη διαφορετικότητα. Σκέψεις και εμπειρίες, τρόποι πρόληψης και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Λίγα λόγια για την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου (ΚΜΨΥ) ξεκίνησε την λειτουργία της το 2007 και είναι μέρος του προγράμματος "Ψυχαργώς" που στοχεύει στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Η λειτουργία της εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες της είναι δωρεάν σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και τις οικογένειές τους, που κατοικούν στα νησιά Χίος, Οινούσσες, Ψαρά.

Οι υπηρεσίες της ΚΜΨΥ περιλαμβάνουν Ψυχιατρική Εκτίμηση, χορήγηση και παρακολούθηση φαρμακευτικής αγωγής, υποστηρικτική παρακολούθηση , ψυχολογική υποστήριξη, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, κ.α.

Από τον 1ο του 2007 ως 31/12/2016 έχουν εξυπηρετηθεί 2285 ενήλικες, έφηβοι και παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες: Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, Εγκρεμού 30, 82131, Χίος - τηλ. 22710 20000 (εσωτ. 2), [email protected] 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;