Στο 13ου Συμπόσιο της Εταιρείας Διάδοσης Ιπποκρατείου Πνεύματος με θέμα "Καταγωγή και σχέση της Αρχαίας με τη Σύγχρονη Ιατρική Επιστήμη και Τέχνη" παρεβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης.

Στο συμπόσιο αυτό έγιναν προσπάθειες και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα - παρατηρήσεις που αναφέρονται,

Στη χρησιμότητα της περιόδου της αρχαίας ιατροφιλοσοφικής γραμματείας σε σχέση με τη σημερινή ιατρική τέχνη και επιστήμη, όπως για παράδειγμα:

  • Κατά πόσο εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρη και σε ποιο βαθμό;
  • Τι παραμένει ζωντανό και τι έχει πεθάνει;
  • Με ποιο τρόπο εκδηλώνει την επίδραση της στη σύγχρονη ιατρική;
  • Πως είναι δυνατό να μην έχει κατορθώσει ακόμη ο δυτικός κόσμος να αφομοιώσει και να εξοικειωθεί με τις ιδέες και τις αρχές της αρχαίας ιατροφιλοσοφικής γραμματείας;

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι "η αρχαία Ελλάδα είναι μια μοναδική πηγή γνώσης και έμπνευσης. Γνώσης που συνεχίζει να μας εκπλήσσει όσο την ανακαλύπτουμε και που αξίζει να τη διερευνούμε αέναα. Και έμπνευσης που μας προσφέρει συνεχώς νέους τρόπους εφαρμογής της γνώσης αυτής στη σύγχρονη κοινωνία. Η άνθιση των επιστημών και των τεχνών στην αρχαία Ελλάδα είχε τη ρίζα της στο σύστημα αξιών που αναπτύχθηκε σε αυτόν τον τόπο. Αν λοιπόν θέλουμε να ξανάρθει η ευημερία θα πρέπει να ξαναβρούμε τις αξίες μας", επεσήμανε μεταξύ άλλων και συνέχισε λέγοντας πως" αν λοιπόν η Ελληνική σκέψη και οι Αξίες μας κατάφεραν να οικοδομήσουν μία φορά το φαινομενικώς αδύνατο, μπορούν να το κάνουν ξανά. Υπό την προϋπόθεση της συντεταγμένης και επιστημονικά αποδεκτής, άρα εφαρμόσιμης στην πράξη, οργάνωσης γνώσεων και επιτευγμάτων που χάθηκαν στο πέρασμα των αιώνων ή παραγνωρίστηκαν λόγω σκοπιμοτήτων".

"Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Αρχαία Ελλάδα και τα επιτεύγματά της παρέχουν το σύνολο των λύσεων που έχει ανάγκη ο σύγχρονος κόσμος" κατέληξε στον χαιρετισμό του ο κ.Πατούλης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;