Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναγνώρισαν την προσπάθεια ανάταξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που κάνει η κυβέρνηση και έθεσαν μία σειρά ζητημάτων που χρειάζεται να επιλυθούν στο χώρο του ΕΚΑΒ και της Δημόσιας Υγείας γενικότερα.

Ιδιαίτερα στάθηκαν στην ανάγκη πρόσληψης εποχιακού προσωπικού, καθώς οι έξι νέες μόνιμες θέσεις που προκήρυξε το Υπουργείο για την περιοχή επαρκούν γενικά, αλλά μπροστά στην καλοκαιρινή περίοδο για τις τουριστικές περιοχές οι ανάγκες είναι αυξημένες. Επίσης τόνισαν ότι παρά τα έντεκα νέα ασθενοφόρα που παρέλαβαν από την κυβέρνηση πριν λίγους μήνες, χρειάζονται και άλλα (δύο ακόμα κινητές μονάδες), καθώς ο υπόλοιπος στόλος είναι γηρασμένος, ενώ επιβαρύνεται από τις καθημερινές και υπερβολικά πολλές διακομιδές ασθενών από τα περιφερειακά νοσοκομεία της περιοχής στα μεγάλα νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Ακόμη ζήτησαν από την κα Τζούφη τη συμβολή της στη νομοθετική ρύθμιση ορισμένων υπηρεσιακών ζητημάτων των εργαζομένων (π.χ τρόπος αποζημίωσης οδοιπορικών), αλλά και στην υλοποίηση σχεδιασμού  αναβάθμισης του κτιρίου του ΕΚΑΒ στο παλιό Χατζηκώστα, όπως και αξιοποίησης από το ΕΚΑΒ των υπόλοιπων κενών κτιρίων, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών της υπηρεσίας.

Από τη μεριά της η Μερόπη Τζούφη παρουσίασε τη διαρκή και επίμονη προσπάθεια της κυβέρνησης και με τις ρυθμίσεις του τελευταίου υπό ψήφιση νομοσχεδίου, αλλά και αυτών που θα ακολουθήσουν και θα αφορούν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, για να ανακοπεί η πορεία σχεδιασμένης αποδόμησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που είχε επιλεγεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Επανέλαβε τη δέσμευση για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά και του ΕΚΑΒ πιο ειδικά, ενώ δεσμεύτηκε για την προώθηση των αιτημάτων των εργαζομένων και της Διοίκησης, με γνώμονα τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και προς όφελος των πολιτών και προς όφελος των εργαζομένων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]