Κατά τη διάρκεια της 60ης συνόδου της Επιτροπής για τα Ναρκωτικά (CND), που διεξάγεται στη Βιέννη 13-17 Μαρτίου, οι στόχοι και η λειτουργία του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑ παρουσιάζονται σε ειδική εκδήλωση. Στους οργανωτές της εκδήλωσης  συγκαταλέγονται το Γραφείο του ΟΗΕ για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (UNODC) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO).

Τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ένα μοντέλο θεραπείας στις φυλακές με διεθνή απήχηση είναι:

  • Η λειτουργία του σε 24ωρη βάση και σε ξεχωριστή πτέρυγα των φυλακών, με τα σαφή θεραπευτικά πλεονεκτήματα που αυτό συνεπάγεται.
    Η καλά δομημένη και πολύπλευρη θεραπευτική του προσέγγιση.
  • Η διασύνδεσή του με Κέντρο Υποδοχής στην πόλη, η οποία εξασφαλίζει τη συνέχεια της φροντίδας και την επανένταξη στην κοινωνία.
    Το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας του ΚΕΘΕΑ με τη διεύθυνση και το προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος, η οποία αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για την απρόσκοπτή συνύπαρξη θεραπευτικού και σωφρονιστικού πλαισίου, προς όφελος τόσο της λειτουργίας της θεραπευτικής κοινότητας όσο και του σωφρονιστικού καταστήματος γενικά.
  • Η ισορροπημένη προσέγγιση του προβλήματος των ναρκωτικών με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο μιας θεώρησης που δίνει έμφαση στη φροντίδα της υγείας βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς διαλόγου που διεξάγεται υπό την αιγίδα του.  Στο πλαίσιο αυτό τα εναλλακτικά της ποινής μέτρα και η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε υπηρεσίες υποστήριξης και θεραπείας για τους κρατούμενους έχουν πρωταρχική σημασία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]