Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Α’θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας, πραγματοποίησε Πρόγραμμα Ενημέρωσης για την εθελοντική αιμοδοσία σε σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Το πρόγραμμα ενημέρωσης ξεκίνησε από την 1 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 29 Μαρτίου και συμμετείχαν συνολικά 11 Δημοτικά Σχολεία και δύο (2) νηπιαγωγεία.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν τα ακόλουθα σχολεία:

15ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Νηπιαγωγείο Λουσικών
2ο  Δημοτικό Σχολείο Ακράτας
6ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
8ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
15ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
16ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
21ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
44ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
50ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
55ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
Δημοτικό Σχολείο Άνω Αλισσού
Δημοτικό Σχολείο Ρίου.

Όπως σημειώνει ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την Υγεία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Βοηθός Περιφερειάρχη Αντώνης Χαροκόπος, «τύχαμε άριστης υποδοχής από μαθητές και  εκπαιδευτικούς των σχολείων, καθώς ήταν ενημερωμένοι, αλλά πρωτίστως ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι για την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας».

Η παρουσία και η ενεργητική συμμετοχή, επίσης, εκπροσώπων τεσσάρων Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών της Π.Ε. Αχαΐας, του «ΑΙΜΟΔΟΤΗ», του «ΑΓ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ», του «ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ» και του «ΔΕΣΜΟΥ», κινητοποίησε ακόμη περισσότερο τους μαθητές και κάθε σχολική μονάδα, προκειμένου να οργανώσουν στα σχολεία τους, εθελοντικές αιμοδοσίες σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων – Κηδεμόνων, καθώς και τοπικούς φορείς.

H συγκεκριμένη δράση θα ολοκληρωθεί και θα αξιολογηθεί με την εκδήλωση, που θα συνδιοργανώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Τμήμα Αγωγής Υγείας Α’θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας στην αίθουσα «Αίγλη» στην Πάτρα, στις 30 Μαΐου, με την παρουσία εκπροσώπων από όλα τα συμμετέχοντα σχολεία, καθώς και τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, όπου και θα παρουσιαστούν δρώμενα σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία εμπνευσμένα από μικρούς και μεγάλους μαθητές.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο