Το 31ο Πανελλήνιο Συνέδριοο της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας (ENXE) το οποίο θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα, 15-17 Ιουνίου 2017, θα είναι και φέτος επικεντρωμένο στην εκπαίδευση των νέων νευροχειρουργών και ως εκ τούτου ένα μεγάλο μέρος των συνεδριών θα αφιερωθούν σε εκπαιδευτικού χαρακτήρα ομιλίες. 

Ο τομέας της νευροχειρουργικής που θα επικρατήσει στη θεματολογία του συνεδρίου είναι όγκοι εγκεφάλου και η σύγχρονη αντιμετώπισή τους. Έμφαση θα δοθεί στην ανατομία, απεικονιστική και χειρουργική, με σκοπό τον ακριβή προσδιορισμό της εντόπισης και της συνάφειάς τους με τις λειτουργικές περιοχές του εγκεφάλου, που αποτελεί προϋπόθεση για τον ασφαλή σχεδιασμό της θεραπείας τους. Επίσης, σημαντικές αναφορές θα γίνουν στις προσπελάσεις και τις χειρουργικές τεχνικές των όγκων, ανάλογα με τη φύση και εντόπισή τους, καθώς και στις συμπληρωματικές ή εναλλακτικές χημειο- και ακτινο-χειρουργικές θεραπείες.

Παράλληλα με το Συνέδριο Νευροχειρουργικής, θα λάβει χώρα όπως κάθε χρόνο και η 11η Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών Νευροχειρουργικής, που αποτελεί πλέον την καταξιωμένη εκδήλωση για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών των νοσηλευτών.
Οι εργασίες του 31ου συνεδρίου θα έχουν “εορταστικό” χαρακτήρα, καθ’ ότι φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας. Το ΔΣ της ΕΝΧΕ ετοιμάζει προς τούτο, την έκδοση ενός τόμου με την ιστορία της Ελληνικής Νευροχειρουργικής, το οποίο πρόκειται να διανεμηθεί στους συνέδρους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα