Το δύσκολο ταξίδι της προσφυγιάς, η μαρτυρική νοσταλγία για τις ρίζες και τους τόπους των προγόνων,οι μνήμες και τα συναισθήματα του ξεριζωμού, θα ζωντανέψουν στην έκθεση 28 εικαστικών με θέμα «Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού». 

Ζωγράφοι και γλύπτες παρουσιάζουν τα έργα τους, στην Δ' Ομαδική Έκθεση του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων & Εφαρμογών (ΤΕΠΕ) του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, που εγκαινιάζεται το Σάββατο 22 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Η έκθεση, επίκαιρη όσο ποτέ λόγω της θεματολογίας της, ταξιδεύει τον επισκέπτη στις «Χαμένες πατρίδες του Ελληνισμού», από τη Σμύρνη και την Ιωνία μέχρι την Κωνσταντινούπολη, τον Πόντο, την Κύπρο και την Αρχαία Ελλάδα. 

Αποτελεί δε κορυφαίο γεγονός για τα πολιτιστικά δρώμενα του Νοσοκομείου και αναμένεται να προσελκύει τα βλέμματα των φίλων της τέχνης αλλά και του κοινού, εντός και εκτός του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 22 Απριλίου έως τις 4 Μαϊου 2017 και κατά τις ώρες 11:00- 18:00.

Έγινε θεσμός 

Η Δ' Ομαδική Έκθεση «Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού» αποτελεί την συνέχεια τριών αντίστοιχων επιτυχημένων διοργανώσεων. 

«Η θετική ανταπόκριση από το κοινό, η πολλαπλή αναβάθμιση της καθημερινότητας των εργαζόμενων στο χώρο μας, των ασθενών, των συνοδών και των νοσηλευόμενων παιδιών, μας γέμισε ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση και η εικαστική αυτή εκδήλωση έγινε πλέον θεσμός», τονίζει με αφορμή τα εγκαίνια της Έκθεσης ο πρόεδρος του ΓΝ Παπαγεωργίου Βασίλης Παπάς. Όπως προσθέτει, η Έκθεση αγγίζει τα υψηλότερα επίπεδα αισθητικής και επιβάλλεται να τύχει ευρύτατης κοινωνικής απήχησης, λόγω του θέματός της. 

Από την πλευρά του, ο καθηγητής του ΑΠΘ και πρόεδρος του ΤΕΠΕ Αντώνης Φιλιππόπουλος επισημαίνει: «Η ιδιαίτερη επιτυχία των τριών πρώτων εκθέσεων, μας έδωσε ώθηση να καθιερωθεί ο θεσμός και φέτος προχωράμε στην παρουσίαση της Δ’  Ομαδικής Έκθεσης. Νιώθουμε περήφανοι για την αρμονική συνύπαρξη καθηγητών, διδασκόντων και πτυχιούχων της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, καθώς και μελών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (ΣΚΕΤΒΕ). Το ανθρωποκεντρικό του θέματος ειδικά φέτος, επιβάλει την ευρύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των κρατικών φορέων». 

Τα εγκαίνια 

Το πρόγραμμα των εγκαινίων της Ομαδικής Έκθεσης περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του ΓΝ Παπαγεωργίου Βασίλη Παπά, την εκπρόσωπο του Ιδρύματος Παπαγεωργίου και αντιπρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου «Η Αντηρίδα» Ζωή Ψαρρά- Παπαγεωργίου και τον πρόεδρο του ΤΕΠΕ Αντώνη Φιλιππόπουλο.  

Θα ακολουθήσει μικρή συναυλία. Η Μάγδα Θεοδοσίου θα τραγουδήσει για τις «Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού», με τη συνοδεία του Μανώλη Γερεμπακάνη στο πιάνο. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους της Έκθεσης και θα ακολουθήσει cocktail, με μουσική κάλυψη από τον Χρήστο Αγγουριδάκη στο σαξόφωνο και τον Dj Δημήτρη Ουλουσίδη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΦΕΕ
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Πιο αποτελεσματική η διατροφική προσαρμογή από τα φάρμακα [μελέτη]
"Τουρισμός" υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στις ΗΠΑ