Με σύνθημα «Love Living with Cats», το «All About Cats 2017», ένα μοναδικό ζωοφιλικό και πολιτιστικό γεγονός, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, στο «Helexpo Maroussi» αυτό το Σαββατοκύριακο (6 και 7 Μαΐου), με δωρεάν είσοδο και πολλά δώρα για όλους τους επισκέπτες.

Για δύο ημέρες, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία: να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους προκειμένου να επιτύχουν την πολυπόθητη ευζωία των γατών τους, να υιοθετήσουν μια αδέσποτη γατούλα και να την κάνουν να αισθανθεί καλύτερα, να παίξουν και να διασκεδάσουν στις δεκάδες δραστηριότητες για παιδιά, εντάσσοντας τους μικρούς μας φίλους στον μαγικό κόσμο της ζωοφιλίας, να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς των εταιρειών, που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ και να κερδίσουν πολλά δώρα, να ανακαλύψουν νέες υπηρεσίες, να λάβουν συμβουλές διατροφής και περιποίησης και να συμμετάσχουν στην κατασκευή παιχνιδιών περνώντας ανέμελες στιγμές με πολύ κέφι και επίκεντρο την γάτα. 

Ειδικοί και ζωόφιλοι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην βελτίωση των συνθηκών της ζωοφιλίας στην Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους, τις γνώσεις τους, την εμπειρία τους για να σας εισαγάγουν στον μαγικό κόσμο της γάτας …ράτσας και ταράτσας.

Μέσα από ένα σύνολο ξεχωριστών εκδηλώσεων που καλύπτουν όλες τις πτυχές της ζωοφιλίας, οι επισκέπτες κάθε ηλικίας θα μπορέσουν να συμβάλουν στον στόχο του φεστιβάλ, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της αγαπημένης μας γάτας.

Παράλληλα, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν 23 διαδραστικές ομιλίες και παρουσιάσεις γατών και να συζητήσουν με μερικούς από τους πλέον αξιόλογους ανθρώπους του ζωοφιλικού χώρου.

Στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο που θα στηθεί στο «Helexpo Maroussi» ειδικοί θα επιλύσουν τις απορίες που έχετε για την γάτα.

Θέματα για τη διατροφή, την ψυχολογία, τις εναλλακτικές θεραπείες, την εκπαίδευση, τις σχέσεις της γάτας με άλλα κατοικίδια, όπως ο σκύλος, την ιδιαίτερη φροντίδα που χρειάζεται μια ηλικιωμένη γάτα, ακόμη και ιστορικά θέματα, που αφορούν την εξημέρωση της γάτας θα παρουσιαστούν στο αμφιθέατρο του «All About Cats 2017» σε διαδραστικές συζητήσεις, στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε και εσείς υποβάλλοντας τις ερωτήσεις σας.

Το πλήρες πρόγραμμα των ομιλιών βρίσκεται στην ακόλουθη διεύθυνση

Επιπρόσθετα, θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε τις πλέον ασυνήθιστες φυλές γάτας. Από την αυτοκρατορική, άτριχη «Sphynx» στην αγέρωχη, μαλλιαρή «Main Coon» και από την «Ιερή Γάτα Βιρμανίας» στην μοναδική ελληνική φυλή, την «Γάτα του Αιγαίου». 

Οι γάτες θα σας εντυπωσιάσουν τόσο πολύ που θα επιθυμήσετε να αποκτήσετε μια δική σας. Και αυτό θα είναι εφικτό χάρη στις «Ημέρες Υιοθεσίας» που θα διεξαχθούν στο «All About Cats 2017» κατά τη διάρκεια του διημέρου 6 και 7 Μαΐου.

Ζωοφιλικά σωματεία από όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται στο απόλυτο φεστιβάλ γάτας προκειμένου να επιδείξουν το πλούσιο έργο τους και να σας δώσουν τη δυνατότητα να υιοθετήσετε ένα γατάκι.

Ο παράδεισος του γατόφιλου θα είναι και ο ιδανικός τόπος για να εντάξετε το παιδί σας στη ζωοφιλία. Με πολύ παιχνίδι, ψυχαγωγία και διασκέδαση τα μικρά και… μεγαλύτερα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες όπως μπαλονοκατασκευές, face painting, ενώ την Κυριακή 7 Μαΐου στις 17. 30 ο αγαπημένος μάγος της Χαχανούπολης γνωστός ως Viledoni, θα είναι στην παρέα μας με ένα φαντασμαγορικό σόου με νέες εκδοχές μαγείας που δεν έχετε ξαναδεί.

Το πρόγραμμα των παιδικών δραστηριοτήτων έχει ως εξής:

Σάββατο 6 Μαΐου

10.30-11.30 Μυθοπλάστες - Οι παραμυθόγατες ζωγραφίζουν

11.30-12.30 Χαχανούληδες – Face Painting

13.00-14.00 Μυθοπλάστες - Μουσικοκινητικό γατοπαιχνίδι

14.30-15.30 Οριγκάμι/Κατασκευές

16.00-17.00 Μυθοπλάστες-Θεατρικό παιχνίδι/χορός

17.30-18.30 Μυθοπλάστες - Εργαστήρι με στόχο τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού βιβλίου

18.30-19.30 Ζωοφιλική Ενημέρωση παιδιών Ζω.Ε.Σ.

Κυριακή 7 Μαΐου

10.30 -11.30 Μυθοπλάστες-Παιχνίδια μυθοπλασίας

12.00-14.00 Χαχανούληδες/Μπαλονοκατασκευές - Ζω.Ε.Σ. Ζωοφιλική Ενημέρωση Ομάδων παιδιών 14.00-15.00 Μυθοπλάστες - Μυθοπλασία/ χορός

15.00 - 16.00 Μυθοπλάστες-Ηχογατοϊστορίες-Μουσικοκινητικό παιχνίδι

16.00-19.00 Ζωγραφίζοντας τον τοίχο της αγάπης με τη ζωγράφο Ματίνα Λαμπροπούλου

17.00-18.00 - Μυθοπλάστες-Εργαστήρι βιβλίου που θα δημοσιευθεί στο περιοδικό

17.30-18.30 Μάγος της Χαχανούπολης

19.00-20.00 Οριγκάμι/Κατασκευές

Επίσης, στο φεστιβάλ θα υπάρξει ειδικός χώρος όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να περάσουν ανέμελες στιγμές κατασκευάζοντας παιχνίδια και περνώντας δημιουργικά το χρόνο της επίσκεψης τους.

Στο «All About Cats 2017» θα μπορέσετε να συλλέξετε πληροφορίες, να δείτε νέα προϊόντα διατροφής και να συζητήσετε με ειδικούς για τις εξειδικευμένες διατροφικές ανάγκες της γάτας σας, να ανακαλύψετε υπηρεσίες, οι οποίες μπορεί να την κάνουν χαρούμενη, να δοκιμάσετε προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για αυτές, να κερδίσετε δώρα και να λάβετε μέρος σε διαγωνισμούς των εταιρειών που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ.

Ένα διήμερο φεστιβάλ ζωοφιλίας, μάθησης, χαράς και δημιουργίας στο οποίο θα έχετε την δυνατότητα να συμμετάσχετε ενεργά. Το «All About Cats 2017» έχει σχεδιαστεί με μοναδικό γνώμονα να φέρει τους πάντες κάτω από την ίδια στέγη: Γάτες και κηδεμόνες.

Στο φεστιβάλ «All About Cats 2017» μπορείτε να φέρετε μαζί σας την γάτα σας. Είναι σίγουρο ότι θα την ακούσετε να νιαουρίζει υπερήφανα, καθώς διαβαίνει τις πύλες του φεστιβάλ. Περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία θα μάθετε εδω.

Αυτό το Σαββατοκύριακο (6 και 7 Μαΐου) στο «Helexpo Maroussi» με είσοδο ελεύθερη και ώρες λειτουργίας από τις 10 00 ως τις 20 00.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα