Κάλεσμα σε γιατρούς, βιολόγους,  νοσηλευτές,  τεχνολόγους που ασχολούνται με τον αιματολογικό ασθενή κάνει με την 5η της Διημερίδα η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία. Η Διημερίδα οργανώνεται 13-14 Μαϊου. 

Όπως αναφέρει, ‘’Οι εξελίξεις στην αιματολογία τα τελευταία χρόνια είναι καταιγιστικές και ταυτόχρονα εντυπωσιακές.
Η καλύτερη κατανόηση και μελέτη της γενετικής των αιματολογικών νοσημάτων οδηγεί σε ταξινομήσεις, που περιλαμβάνουν οντότητες με προγνωστική σημασία και βοηθούν στην επιλογή της καταλληλότερης και κατά το δυνατόν εξατομικευμένης θεραπευτικής προσέγγισης του ασθενούς.

Νέοι παράγοντες, στοχευμένες θεραπείες και προχωρημένες μορφές ανοσοθεραπείας, καινούργιες μεταμοσχευτικές πρακτικές και καινοτόμες κυτταρικές θεραπείες, έχουν αλλάξει ριζικά την πρόγνωση των ασθενών με κακοήθη αιματολογικά νοσήματα. Το μέλλον  υπόσχεται πολλά περισσότερα.

Οι επαγγελματίες υγείας, που προσεγγίζουν τον ασθενή και λαμβάνουν τις θεραπευτικές αποφάσεις, εκείνοι που τις υλοποιούν, όπως και όσοι ασχολούνται με λεπτές εργαστηριακές τεχνικές για τη διάγνωση και παρακολούθηση των ασθενών, παραμένουν οι δυνατοί κρίκοι στον αγώνα για την ίαση.

Κατ΄ επέκταση, όλοι εμείς έχουμε υποχρέωση σε διαρκή ενημέρωση. 
Στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντική η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στην αντιμετώπιση των ασθενών με αιματολογικά νοσήματα για την επίτευξη του στόχου."

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις