Το ΔΙΚΕΨΥ προσκαλεί γονείς, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και όλους όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το θέατρο ως εργαλείο ανάπτυξης.

''Θα παρουσιάσουμε πώς οι θεατρικές τεχνικές χρησιμοποιούνται σε ομάδες με παιδιά και εφήβους χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να αναπτύξουν τα δυνατά τους σημεία, καθώς και πώς χρησιμοποιούνται σε ομάδες παιδιών με συναισθηματικές δυσκολίες, δυσκολίες κοινωνικοποίησης, χαμηλή αυτοεκτίμηση, Διάσπαση Προσοχής και Υπεκινητικότητα, προβλήματα συμπεριφοράς, αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας, σύνδρομο Άσπεργκερ.

Συνδυάζοντας τις μεθόδους του Θεάτρου στην Εκπαίδευση (DIE) και του Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος (CBD) δημιουργούμε μια ιστορία που έχει τρία στάδια:

Την εισαγωγή στην ιστορία- παραμύθι με σκοπό να εμπλακεί το παιδί στη διαδικασία και να αποκτήσει κίνητρο και ενδιαφέρον.

Την αντιμετώπιση ενός προβλήματος το οποίο θα θέλει να λύσει. Να περάσει από εμπόδια ή δοκιμασίες. Εδώ ο εκπαιδευτικός-εμψυχωτής μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για να δώσει στα παιδιά πληροφορίες, να χρησιμοποιήσει παιχνίδια και ασκήσεις, να δώσει οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα και να εργαστεί πάνω στην εξέλιξη των δεξιοτήτων του.

Τη λύση του προβλήματος η οποία έχει επιτευχθεί με τη συμμετοχή των παιδιών, τις ιδέες τους και τη συνεργασία της ομάδας.

Έτσι τα παιδιά αντιλαμβάνονται το περιβάλλον και μπαίνουν στη δράση μέσα από ρόλους, θεατρικό και συμβολικό παιχνίδι και δρουν χωρίς να φοβούνται πως θα κριθούν ή θα κάνουν λάθος.''

 

Ημερ. διεξαγωγής 20/05, 2017
Ώρα διεξαγωγής Σάββατο: 13:00-14:30
Διάρκεια 1,5 ώρα
Χώρος Διεξαγωγής Αίθουσα Εκπαιδεύσεων ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ (Λεωφ. Ηρακλείου 353, 4ος όροφος, Ν. Ηράκλειο Αττικής)

Τηλ. Επικοινωνίας για κρατήσεις: 210-2830100 & 6945 558644.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο