Η Ελληνική Εταιρεία Ψυχικής Υγιεινής και Νευροψυχιατρικής του Παιδιού, σε συνεργασία με την Παιδοψυχιατρική και την Α' Παιδιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», καθώς και το ΠΜΣ «Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων», διοργανώνουν εκπαιδευτική ημερίδα με διεθνή συμμετοχή και θέμα “To Ψυχικό Τραύμα στα Παιδιά και τους Εφήβους”.

Το ψυχικό τραύμα στις μικρές ηλικίες, και ιδιαίτερα εκείνο που σχετίζεται με πρώιμο, χρόνιο και επαναλαμβανόμενο στρες μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για αυξημένη ψυχική και σωματική νοσηρότητα στη μετέπειτα ζωή του νέου ανθρώπου. Τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχουν πολλαπλασιαστεί τα περιστατικά μικρών σε ηλικία ασθενών που έχουν υποστεί ψυχικό τραυματισμό που εκδηλώνεται με μετατραυματικό στρες και συνοσηρές διαταραχές, όπως π.χ. κατάθλιψη και άγχος, επισημαίνει ο    Γεράσιμος Κολαΐτης, Αναπλ. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής και προσθέτει:

«Η σοβαρή παραμέληση και κακοποίηση των παιδιών, η προσφυγιά, τα τροχαία δυστυχήματα και οι φυσικές καταστροφές αποτελούν μερικές από τις βασικές αιτίες ψυχικού τραυματισμού σε μικρά παιδιά  που συναντούμε στην καθημερινή κλινική πρακτική μας. Πολλές περιπτώσεις παιδιών, ιδιαίτερα οι λιγότερο σοβαρές,  υποδιαγιγνώσκονται, ή και διαφεύγουν πλήρως της προσοχής των ειδικών, με αποτέλεσμα να «μεταφέρουν» το πρόβλημα στη ζωή τους».

Η ημερίδα θα λάβει χώρα το Σάββατο, 20 Μαΐου 2017, στο Αμφιθέατρο του Χωρεμείου Ερευνητικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Θηβών και Μ. Ασίας, Αθήνα (Γουδί). Διάρκεια: 8.15πμ. έως 17.30μμ.

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής: E-mail: [email protected] 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το ποντάρισμα των traders στην ψυχεδελική αναγέννηση
Β. Παπαευαγγέλου: Παράλληλη αύξηση κρουσμάτων κοκκύτη και ιλαράς - Ο ρόλος του εμβολιασμού
CoViD: 4 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - 1 από γρίπη