Στο Παρίσι της δεκαετίας του '30 θα ταξιδέψει το κοινό της η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Γ.Ν. Παπαγεωργίου, μέσα από την παράσταση «Το Έκτο Πάτωμα». Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου που θα αλλάξουν για λίγο ρόλους και θα γίνουν ηθοποιοί, θα ανεβάσουν το μιούζικαλ του Άλφρεντ Ζερί, στις 26 και 27 Μαΐου στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και στις 1 και 2 Ιουνίου στο Θέατρο Αμπελοκήπων «Αλέξης Μινωτής».

Αν και η υπόθεση του έργου τοποθετείται στο Παρίσι του '30, θα μπορούσε άνετα να εκτυλίσσεται σε κάποια μεγάλη ελληνική πόλη του σήμερα: μέσα στην οικονομική κρίση, μια ομάδα ανθρώπων, που λειτουργεί σαν μικρογραφία ολόκληρης της κοινωνίας, συνυπάρχει στον έκτο όροφο μιας πολυκατοικίας. Οι θεατές παρακολουθούν τη ζωή των συγκατοίκων να ξετυλίγεται μέσα από έρωτες, συγκρούσεις, πάθη και όνειρα, που τους δίνουν τη δύναμη να αντέξουν τη σκληρή καθημερινότητα.

Η θεατρική ομάδα, που με μεράκι προετοιμάζεται τους τελευταίους μήνες για το ανέβασμα της παράστασης, θα στείλει από το σανίδι δυνατά μηνύματα για την αγάπη, τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη. Σύμφωνα με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς του Γ.Ν. Παπαγεωργίου, το κεντρικό μήνυμα που φιλοδοξούν να μεταφέρουν στο κοινό είναι ότι «πρέπει να μένουμε ενωμένοι απέναντι σε κάθε δυσκολία για να μπορούμε να βγούμε νικητές στο παιχνίδι της ζωής».

Στην παράσταση ακούγονται αγαπημένα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου. Το κοινό θα θυμηθεί, μεταξύ άλλων, τα τραγούδια «Τι Ώρα Είναι, Τι Μέρα Είναι και Ποια Χρονιά», «Το Τραγούδι της Κουτσομπόλας» και «Η Κουπαστή», τα οποία γράφτηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 ειδικά για την τότε διασκευή της Άννας Παναγιωτοπούλου.
Τη σκηνοθεσία, την διασκευή και τις χορογραφίες υπογράφει ο Βαγγέλης-Ραφαήλ Καλλίτσογλου.
Παίζουν, αλφαβητικά, οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Βασσαράς, Ιωάννα Γκομιάτη, Λίτσα Κακουλίδου, Βάιος Λιάππης, Μιχάλης Μακρόγλου, Κική Μεϊμαρίδου, Μιμή Μεϊμαρίδου, Ραφαέλα Πήλι, Σοφία Σκάρπαρη, Αλμπιόν Τότσι, Ζωή Υφαντοπούλου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι διοργανωτές προτείνουν στο κοινό, αντί εισιτηρίου, να προσφέρει είδη για την ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων των δήμων Καλαμαριάς και Αμπελοκήπων.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα