Προ τετελεσμένων και χωρίς καμία διευκρίνηση - παρά το ότι ζητήθηκαν - άλλαξε ο προϋπολογισμός για τις ιδιωτικές κλινικές ο οποίος από τα 235 εκατ. ευρώ ανέβηκε στα 265 εκατ. ευρώ. Ως εδώ καλά! 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, δόθηκαν επιπλέον 21 εκατ. ευρώ στην εντατική και 21 εκατ. ευρώ σε ειδικές επεμβάσεις, ενώ από την άλλη περιορίστηκαν κάποια κονδύλια σε άλλες κατηγορίες.

Εκπρόσωπος του κλάδου θέλησε αλλά χωρίς αποτέλεσμα να μάθει ποιες είναι αυτές οι ειδικές επεμβάσεις και επίσης σε ποιες κατηγορίες έπεσε "μαχαίρι". Η πληροφόρηση που είχε είναι να περιμένει το προσεχές διάστημα κάποια νέα υπουργική (διευκρινιστική;) απόφαση. 
 
Όπως μας ανέφερε η πηγή μας, ο κλάδος βαδίζει αφενός με κλειστά μάτια και αφετέρου σε λάθος δρόμο....Και εξηγεί, πως οι εκπρόσωποι έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Νοέμβριο, ενώ ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος πάνε υπέρ πίστεως. Αναμένεται μέσα στον Ιούνιο η πληρωμή του Φεβρουαρίου, που κανείς δεν ξέρει πόσο θα είναι, και η επόμενη πληρωμή πάει μάλλον για τον Σεπτέμβριο. 
 
Την ίδια στιγμή, σημειώνει ο εκπρόσωπος του κλάδου, λαμβάνονται μέτρα και αποφάσεις τα οποία όμως βασίζονται σε λανθασμένα μεγέθη.

Περίτρανο παράδειγμα οι κλίνες. Και εξηγεί: ότι υπάρχουν τρία διαφορετικά μεγέθη για τον αριθμό των κλινών που υπάρχουν στις ιδιωτικές κλινικές, τα οποία γνωρίζει καλά ο ΕΟΠΥΥ.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή υποστηρίζει ότι οι κλίνες στον ιδιωτικό τομέα είναι 8.000 (χωρίς τα κρεβάτια στις ψυχιατρικές κλινικές), την στιγμή που ελληνική εταιρεία ερευνών, τις ανεβάζει στις 15.124 (συμπεριλαμβάνονται και οι ψυχιατρικές κλινικές), ενώ ο ΕΟΠΥΥ μιλά για 21.500 κλίνες.

Διόρθωση 

Για το θέμα των κλινών, οι εκπρόσωποι του κλάδου, έχουν ζητήσει από τον Οργανισμό επανεξέταση των στοιχείων και διόρθωση. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τις κλίνες  για τις μονάδες εντατικής θεραπείας και μονάδες εντατικής νεογνών, που τις ανεβάζει στις 850. Στοιχεία που αμφισβητούνται ευθέως ως ανακριβή. 
 
Εν τω μεταξύ  έχει ζητηθεί η κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας (ανάλογα με το περιστατικό) βάσει των οποίων βγαίνει το clawback.

Επιχειρηματίας, μας τόνισε ότι αφού υπάρχουν τα ΚΕΝ που είναι διαφορετικά κατά περίπτωση, ποιος ο λόγος να υπάρχουν συντελεστές οι οποίοι είναι ίδιοι για όλους; Το Κλειστό Νοσήλειο, κατά τον ίδιο, κατοχυρώνει το κράτος, και όχι ο συντελεστής βαρύτητας ο οποίος δεν μπορεί να τσεκαριστεί από κανέναν και τελικά στρεβλώνει το αποτέλεσμα. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παγκόσμια ημέρα ελονοσίας: Σοβαρός κίνδυνος για τις εγκύους
Άσκηση και ενυδάτωση: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ερευνητές στο Ίνσμπρουκ στοχεύουν την αντοχή των μυκήτων στα φάρμακα