Υπεύθυνοι στον καταυλισμό που στήθηκε για τους πληγέντες του σεισμού στον Πολίχνιτο της Λέσβου ορίστηκαν από το Δήμο τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, τα οποία διανέμουν από χθες σκηνές και τρόφιμα σε όσους έχουν μείνει μακριά από τα σπίτια τους.

Οι εθελοντές της ΕΟΔ βρέθηκαν χθες από την πρώτη στιγμή στο χωριό Βρίσα που επλήγη περισσότερο από τον σεισμό, συνδράμοντας στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και παρέχοντας Πρώτες Βοήθειες σε κατοίκους που αντιμετώπιζαν προβλήματα. Μετά την εκκένωση του χωριού τις απογευματινές ώρες από τις αρχές, τα μέλη της οργάνωσης ορίστηκαν υπεύθυνα από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, κυρία Αντωνέλλη, για τη διανομή σκηνών και τροφίμων στον καταυλισμό, όπου και έμειναν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Χθες, δυστυχώς, ανασύρθηκε νεκρή μια γυναίκα που είχε καταπλακωθεί από τα ερείπια του σπιτιού της στο χωριό Βρίσα, ενώ την ίδια ώρα αρκετοί ακόμα κάτοικοι του χωριού κινδύνευσαν να θαφτούν κάτω από τα συντρίμμια.

Οι εθελοντές της ΕΟΔ παραμένουν ακόμα και τώρα στον καταυλισμό και θα παραμείνουν για όσο χρειαστεί, προσφέροντας βοήθεια στους κατοίκους και συνδράμοντας στο έργο των αρχών.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο