Η καρδιά κάθε σύγχρονου νοσοκομείου χτυπά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όπως ακριβώς στο ανθρώπινο σώμα, η καρδιά δίνει ζωή χωρίς να φαίνεται, έτσι και η Μ.Ε.Θ. υποστηρίζει τους ασθενείς που απειλούνται από την βαριά ασθένεια. Εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και πλήθος ηλεκτρονικών μηχανημάτων και συσκευών παρακολουθούν και καταγράφουν λεπτό προς λεπτό την λειτουργία όλων των οργάνων του σώματος, όπως την καρδιά, τους πνεύμονες, τους νεφρούς, τον εγκέφαλο κτλ. Η διαδικασία αυτή δίνει στους ιατρούς τη δυνατότητα ταχείας επέμβασης.

Η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ) συνδιοργανώνει μαζί με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ESICM) διεθνή συνάντηση με θέμα «Αιμοδυναμική Παρακολούθηση στον Βαρέως Πάσχοντα», με τη συμμετοχή τόσο διακεκριμένων Ελλήνων όσο και διεθνούς κύρους επιστημόνων από το χώρο της Εντατικής Θεραπείας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο “Royal Olympic” (Αθανασίου Διάκου 28, Αθήνα) από την Πέμπτη 15 Ιουνίου έως το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017.

Η διεθνής συνάντηση περιλαμβάνει τις τελευταίες εξελίξεις και ανακοινώσεις σε θέματα παρακολούθησης και υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών για βαρέως πάσχοντες ασθενείς. Τα θέματα που θα παρουσιαστούν αποτελούν στο σύνολό τους μια βασική ανασκόπηση των σχετικών με την Αιμοδυναμική Υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στα Τμήματα Επειγόντων γνώσεων. Πρόκειται για τεχνικές που στην σύγχρονη εποχή, γίνονται ολοένα και λιγότερο επεμβατικές, αναίμακτες, ταχείες και ανώδυνες, δίπλα στο κρεβάτι του ασθενή, ενώ τα αποτελέσματά τους παραμένουν το ίδιο ή και περισσότερο αξιόπιστα. Με την εφαρμογή τους, αλλά και την ορθή αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από το εκπαιδευμένο Εντατικολόγο επιτυγχάνεται η σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά και η αύξηση των ποσοστών επιβίωσης των ασθενών στις Εντατικές.

Η διεθνής συνάντηση μοριοδοτείται με 12 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από την EACCME/UEMS, τον ευρωπαϊκό φορέα μοριοδότησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://synthesispco.com/esicmathensregional. Για το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο