Η Merck, οργάνωσε και υποστήριξε ενεργά πολλές δραστηριότητες στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (31 Μαΐου).

Υιοθετώντας το φετινό σύνθημα «Η Ζωή με Πολλαπλή Σκλήρυνση» της Παγκόσμιας Πλατφόρμας για την ΠΣ (MSIF), η Merck Ελλάδος προσηλωμένη στις αξίες της για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, στάθηκε δυναμικά στο πλευρό των Συλλόγων Ασθενών με ΠΣ.

Πιο συγκεκριμένα ήταν αρωγός στις δράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με ΣκΠ (ΠΟΑμΣΚΠ) για τη World MS Day, οι οποίες περιελάμβαναν:

Προβολή 20 ενημερωτικών videos με ερωταπαντήσεις γύρω από την Πολλαπλή Σκλήρυνση, με τη συμμετοχή των ηθοποιών Δημήτρη Μακαλιά και Αντιγόνη Ψυχράμη, τα οποία προβλήθηκαν σε ιστοσελίδες ευρείας επισκεψιμότητας

Δημιουργία προφίλ στο Facebook (page) με τα hashtags #msdaygr #lifewithms 

Συνέντευξη Τύπου της ΠΟΑμΣΚΠ την Τετάρτη, 24 Μαΐου στην Αίγλη Ζαππείου

Ενημερωτικό περίπτερο και διανομή ενημερωτικού υλικού στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας για την ΠΣ (30 Μαΐου)

Η Merck επιχορήγησε επίσης το MS Festival 2017 που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη από την Ελληνική Εταιρεία για τη ΣκΠ καθώς και τη δημιουργία ενημερωτικού περιπτέρου του Συλλόγου Ατόμων με ΣκΠ Αθήνας στην Πλατεία Κοραή την 31η Μαΐου.

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ακριβούς αποτύπωσης των συμπτωμάτων της νόσου, ο χώρος των ενημερωτικών περιπτέρων ήταν ειδικά διαμορφωμένος ώστε να θυμίζει οικιακό περιβάλλον. Έτσι, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι ασθενείς με ΠΣ, όπως «αδυναμία» στα άκρα και αστάθεια, προβλήματα στην όραση, αίσθημα καύσου, κ.α.

Επιπλέον, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εργαζόμενων, η Μerck διοργάνωσε εκδήλωση την Τρίτη, 23 Μαΐου με κεντρική ομιλήτρια την Stanca, μία ασθενή με ΠΣ από τη Ρουμανία που συμμετέχει στο πρόγραμμα MS Patients’ Ambassadors της Merck, η οποία ενέπνευσε τους συμμετέχοντες με την αισιόδοξη στάση της απέναντι στις προκλήσεις της δικής της καθημερινότητας.

Τέλος, στο πλαίσιο του 28ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νευρολογίας που πραγματοποιήθηκε 8-11 Ιουνίου στην Καλαμάτα, η Merck πραγματοποίησε στο ενημερωτικό της περίπτερο ένα ψυχαγωγικό παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας, με χρήση Ολογραφικών Γυαλιών (HoloLens Microsoft). Οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν εξαργυρώθηκαν σε δύο χιλιάδες ευρώ (2.000€), ποσό που θα διατεθεί από τη Merck ως δωρεά στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με  Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) για την υλοποίηση  των μη κερδοσκοπικών της σκοπών.

Η Μαρία Σπανοπούλου, Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας της Merck, δήλωσε: «Με αφορμή το φετινό σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας για την ΠΣ, «Η Ζωή με Πολλαπλή Σκλήρυνση», οργανώσαμε και υποστηρίξαμε δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας ασθενής στην καθημερινότητά του. Παραμένουμε δίπλα στους ασθενείς με ΠΣ, απολύτως εναρμονισμένοι με το παγκόσμιο εταιρικό μας σύνθημα “As One For Patients”.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία