Με τη σύμπραξη του ΓΕΝ/ΓΕΕΘΑ η ομάδα των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ,   βρέθηκε στην Κάρπαθο και την Κάσο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής και στη συνέχεια η ομάδα επισκέφθηκε τα χωριά Καλπάκι, Δελβινάκι και Παρακάλαμο στην Ήπειρο.

Το πρόγραμμα και των δύο εκστρατειών, από, από 21 Μαΐου έως 10 Ιουνίου, περιελάμβανε δωρεάν εξετάσεις παιδιών και ενηλίκων και ενημέρωση σε θέματα πρόληψης από τους ειδικούς της ομάδος.

Παράλληλα με τις ιατρικές εξετάσεις και τους εμβολιασμούς, στην Κάρπαθο πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον διατροφολόγο της ομάδας με θέμα «Διατροφή και Άσκηση» και στην Κάσο βιωματικό σεμινάριο για άμεση υποστήριξη της ζωής. Στο Καλπάκι στον Πολυχώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκαν δύο ομιλίες με θέμα «Σκολίωση παιδιών και εφήβων-αίτια και αντιμετώπιση» και «Εμβόλια και στρατηγικές Δημόσιας Υγείας». Όλες τις ομιλίες παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκπαιδευτικοί, γονείς και έφηβοι.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δωρεάν 2.456 ιατρικές πράξεις, ενώ παράλληλα εμβολιάστηκαν όσα παιδιά έπρεπε να εμβολιαστούν. Στην Ήπειρο εκτός από τα παιδιά των σχολείων εξετάστηκαν και εμβολιάστηκαν πλήρως και τα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ τα οποία είχαν κενά στον εμβολιασμό τους.

Στο Πρόγραμμα με το διακριτικό τίτλο «Υποστηρίζουμε τη Ζωή» έλαβαν μέρος 55 εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι έδωσαν με αγάπη και σεβασμό τις υπηρεσίες τους στον ακριτικό πληθυσμό. Οι εθελοντές προέρχονταν από τα Νοσοκομεία Παίδων Π. και Α. Κυριακού, και Αγία Σοφία, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, το Έλενα Βενιζέλου, τον  Ευαγγελισμό, το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο και το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Οι ειδικότητες των γιατρών ήταν: παιδίατροι, παιδοχειρυργοί, παιδοφθαλμίατρος-οφθαλμίατρος ενηλίκων, παιδοκαρδιολόγος-καρδιολόγος ενηλίκων, ορθοπεδικός, δερματολόγος, ακτινολόγος, ψυχολόγος, γυναικολόγος, μαία, παρασκευάστρια, λοιμωξιολόγος, αναπτυξιολόγος και ομάδα εμψυχωτών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Περίπου 1.000 παιδιά στην Ελλάδα κάτω των 16 ετών πάσχουν από Νεανικό Ρευματικό Νόσημα