Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο επετειακός εορτασμός των 75 χρόνων της Α' Νευρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ και των 25 χρόνων της Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Η εκδήλωση έγινε στις 31 Μαίου στο κατάμεστο αμφιθέατρο του συνεδριακού χώρου του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ παρουσία πολλών καλεσμένων -μεταξύ των οποίων ιστορικά ονόματα της νευρολογίας, στελέχη και παράγοντες της ΕΕΣΚΠ, εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιριών και συνεργάτες του Καθηγητή Νευρολογίας Αναστάσιου Ωρολογά, Διευθυντή της Α' Νευρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ και Προέδρου της ΕΕΣΚΠ.

Κύριοι ομιλητές της διοργάνωσης ήταν οι καθηγητές νευρολογίας με έδρα την Ελβετία Dr. Ludwig Kappos και Dr. Juerg Kesselring και η Anne Winslow, Πρόεδρος της European Multiple Sclerosis Platform με έδρα τις Βρυξέλλες.

Τιμήθηκαν με την παραλαβή περγαμηνών όλοι οι προηγούμενοι διευθυντές, νευρολόγοι και παράγοντες της Α' Νευρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ όπως επίσης ο Καθηγητής Ιωάννης Λογοθέτης, ο οποίος έθεσε τον θεμέλιο λίθο της οργάνωσης του τομέα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης στη χώρα μας.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με την παρουσία της το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με 2 σχήματα: Viola Quartet & Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας