Την Πέμπτη, 29 Ιουνίου και ώρα 18:00 – 22:00 στο Θησείο (έξω από τον Σταθμό ΗΣΑΠ) στελέχη από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας-Τμήμα Αθηνών, Παράρτημα Αγ. Αναργύρων, του Εξειδικευμένου Κέντρου Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης ΟΚΑΝΑ (ΕΚΚΕΕ), της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης ΟΚΑΝΑ και του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Αθηναίων «Αθηνά-Υγεία» ενημερώνουν, προβάλλουν, εκθέτουν:

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα των δράσεων που ανέπτυξε σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, δηλαδή την ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα «αυτοεκτίμηση» και η οποία θα διανεμηθεί, τη δράση «συνεργασία» κατά την οποία οι εκπαιδευόμενοι πραγματοποιούσαν παρεμβάσεις καθαρισμού στο Άλσος Παγκρατίου και ευαισθητοποίησης των διερχόμενων για την απόρριψη των σκουπιδιών σε ειδικούς κάδους, τις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία πολιτιστικού και άλλου ενδιαφέροντος και που αποτέλεσαν αφορμές για συζητήσεις συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη γνωστικών δεξιοτήτων κα.

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης θα εκθέσει τις δημιουργίες των εργαστηρίων της Ζωγραφικής, της Φωτογραφίας και της Κοπτικής-Ραπτικής, ενώ θα προβάλει και οπτικό υλικό από τις δράσεις του.

Η Μονάδα Κοινωνικής Επανένταξης θα παρουσιάσει τις δικές της δράσεις ενώ θα προβάλει ταυτόχρονα οπτικό υλικό.

Το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «Αθηνά Υγεία» του Δήμου Αθηναίων θα διανείμει ενημερωτικό υλικό, ενώ θα προβάλει και οπτικό υλικό από τις υπόλοιπες δράσεις του.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου και ώρα 15:00-18:00 στις Κεντρικές Υπηρεσίες ΟΚΑΝΑ (Αβέρωφ 21, Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα Απολογισμού και Ευαισθητοποίησης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εκπαιδευόμενοι θα παρουσιάσουν τη δουλειά που έκαναν σε αυτά τα δύο χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Αθηνών, ενώ, εκτός των δράσεων, θα παρουσιαστεί και η δράση της Θεατρικής Ομάδας του Τμήματος. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τελετή αποφοίτησης και την επίδοση των απολυτηρίων στους εκπαιδευόμενους  του Β’ κύκλου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο