Στην αρχή του καλοκαιριού, μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς, τα παιδιά των οικογενειών που στηρίζονται από την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής στήριξης Ατόμων και Οικογενειών του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας επισκέφθηκαν το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Η επίσκεψη-συνάντηση των παιδιών έγινε στο πλαίσιο της δράσης «Tο παιδί και η πόλη» και ήταν η πρώτη μιας σειράς ανάλογων δραστηριοτήτων.

Οι δράσεις αυτές στοχεύουν σε εναλλακτικούς τρόπους υποστήριξης και αυτοέκφρασης  των παιδιών και περιλαμβάνουν συνδυασμό μάθησης και ψυχαγωγίας, με διαδραστικά παιχνίδια, παιχνίδια μνήμης, παρατηρητικότητας και μαθηματικών, χρήση αντικειμένων, κατασκευές, πειράματα, μουσική, τέχνη, εικαστικά εργαστήρια. Σκοπός τους είναι τα παιδιά να μαθαίνουν να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να εκφράζουν τα συναισθήματα τους, να γνωρίζουν τα όρια στην κοινωνική συμπεριφορά και τις σχέσεις,  να αποκτούν επιμονή, υπομονή, αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση και να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους.

Στο Παιδικό Μουσείο, τα παιδιά, με την καθοδήγηση των  εκπαιδευτικών του μουσείου και των Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας, είχαν την ευκαιρία να παίξουν ατομικά και ομαδικά διαδραστικά παιχνίδια, να συνεργαστούν μεταξύ τους, να εκφράσουν ζωγραφίζοντας τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις επιθυμίες, καθώς και τις προτάσεις τους για την αναδημιουργία του Παιδικού Μουσείου. Η δράση θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι, με προγραμματισμένες επισκέψεις και δραστηριότητες, σύμφωνα πάντα με τις ηλικιακές και γνωστικές δυνατότητες των παιδιών και τις κοινωνικές ανάγκες των οικογενειών τους.

Στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της δράσης συμμετέχουν ενεργά οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας.

 

                                           

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης: Τι μπορεί να σημαίνει
Αύξηση 10,1% στα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - 49 νεκροί [πίνακας]