Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με τη Ναυαγοσωστική του Ομάδα, καθώς και με Σαμαρείτες - Διασώστες του Τομέα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών υποστηρίζει ναυαγοσωστικά και υγειονομικά και τη φετινή χρονιά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις της Ναυταθλητικής Μαρίνας του Δήμου Καλλιθέας, στο Δέλτα Φαλήρου.

Η οργανωτική προετοιμασία των αγώνων πραγματοποιήθηκε από το Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών - Καλλιθέας (Ν.Ο.Τ.Κ.) με την υποστήριξη του Δήμου Καλλιθέας.

Το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας διεξάγεται από 22 έως 30 Ιουλίου με σκάφη κατηγορίας τύπου 420, σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου όπου συμμετέχουν νεαροί αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ευρώπη, καθώς και ναυταθλητικές ομάδες από άλλες χώρες.

Οι ιστιοδρομίες διεξάγονται στη θάλασσα του Σαρωνικού και ειδικότερα στους στίβους των Ολυμπιακών αγώνων.

Η προσεκτική προετοιμασία της ναυαγοσωστικής και υγειονομικής ασφάλισης των αγώνων με σχεδιασμό υψηλού επιπέδου (ολυμπιακών αγώνων) έχει συντελέσει σημαντικά στη δημιουργία αισθήματος εμπιστοσύνης στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, καθώς και στον περιορισμό της εκδήλωσης σοβαρών περιστατικών.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εκπροσώπησε και κάλυψε υγειονομικά, στις 24 Ιουλίου, τη λαμπρή έναρξη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία προσωπικοτήτων από το χώρο του Ναυταθλητισμού, καθώς και εκπροσώπων της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης. 

      

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης: Τι μπορεί να σημαίνει