Για πέμπτη συνεχόμενη μέρα πάνω από 150 Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, δίνουν τη μάχη με τις φλόγες και παραμένουν σε επιφυλακή σε όλα τα σημεία των εστιών, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους όπου υπάρχει ανάγκη.

Από την Κυριακή 13 Αυγούστου όταν ξέσπασαν οι πρώτες πυρκαγιές, με εντολή του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού, ο Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών συντόνισε και κινητοποίησε αμέσως τα Σώματα Αθηνών, Ν. Σμύρνης και Πειραιά, προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση. Με συνεχείς περιπολίες στον Κάλαμο, ενισχύοντας τις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν στις περιοχές Βλαστός, Καπανδρίτη, Αγ. Απόστολοι, Αφμιάρειο, Μικροχώρι, Μπάφι και στην Εθνική Οδό Καλάμου, οι Εθελοντές Σαμαρείτες βοήθησαν στην κατάσβεση των εστιών, διαθέτοντας άρτια εκπαίδευση, διασωστικό όχημα και πλήρη εξοπλισμό Πρώτων Βοηθειών.

Παράλληλα, από την πρώτη μέρα παρείχαν Πρώτες Βοήθειες στο Δημοτικό Ιατρείο του Καλάμου, ενώ από χθες ο σταθμός Πρώτων Βοηθειών λειτουργεί στο Ιατρείο της Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Ωρωπού, προκειμένου να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Έως τώρα, έχουν αντιμετωπίσει πάνω από 120 περιστατικά, κυρίως ερεθισμούς ματιών, τραυματισμούς, αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα, ενώ όλες τις μέρες γινόταν διανομή νερού, πάνω από 1.200 μπουκάλια, σε πυροσβέστες, εθελοντές και πολίτες.

Στο Νομό Ηλείας στην Αμαλιάδα, και συγκεκριμένα στην περιοχή Περιστέρι, ζητήθηκε χθες η συνδρομή των Σαμαρειτών προκειμένου να ενισχύσουν την Υγειονομική κάλυψη και διανομή νερού. Στην Ηλεία, από την πρώτη μέρα, συμμετέχει συνολικά μία διμοιρία 24 Εθελοντών Σαμαρειτών Αμαλιάδας σε 8ωρες βάρδιες επί 24ωρου, ενώ στην Αττική μέχρι στιγμής έχουν επιχειρήσει 124 Σαμαρείτες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ερευνα στην Ευρώπη για το παράνομο εμπόριο και τη φορολόγηση των προϊόντων καπνού και νικοτίνης
Γιατί τα αγόρια μητέρων με HIV έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο προβλημάτων υγείας και θνησιμότητας [μελέτη]
ΠΟΕΔΗΝ: Απέτυχαν τα απογευματινά χειρουργεία - ΟΕΝΓΕ: Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ