Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συναντήθηκε, σήμερα με τον διακεκριμένο καθηγητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ιωάννη Ψαρρά και τους συνεργάτες του, στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα, παρουσία ανώτερων στελεχών του Οργανισμού.

Στην ιδιαίτερα θερμή συνάντηση συζητήθηκε το περιεχόμενο και η σπουδαιότητα της συμμετοχής του Ε.Ε.Σ. για πρώτη φορά στο πρόγραμμα ChildRescue, ένα καινοτόμο και  εγκεκριμένο από την Ε.Ε. έργο, το οποίο έχει ως στόχο την υποστήριξη Οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο ευαίσθητο πεδίο της προστασίας ανηλίκων, με έμφαση τα εξαφανισμένα παιδιά και τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Κατά της διάρκειας της συζήτησης εκφράστηκε από όλες τις πλευρές η βεβαιότητα ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αξιοποιώντας τις σύγχρονες υπηρεσίες του και τους πολυάριθμους ενεργούς εθελοντές του, θα ανταποκριθεί με επιτυχία στις αυξημένες ανάγκες του εν λόγω προγράμματος, με βάση τις αρχές και τα πρωτόκολλα του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Επίσης, επιβεβαιώθηκε η θέληση αμφοτέρων των πλευρών για τη συνέχιση ανάλογων καινοτόμων και σύγχρονων επιδοτούμενων προγραμμάτων της Ε.Ε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Θέλουμε να μας πει το DNA μας από τι μπορούμε να αρρωστήσουμε;
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα
Πώς το ήπαρ βοηθά ορισμένους καρκινικούς όγκους να αντιστέκονται [μελέτη]