Η Ρευματολογική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει την Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα  «Επίκαιρα Θέματα Ρευματολογίας» η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αίθουσα «Πανδώρα» του Ξενοδοχείου Du Lac (Κεντρικό Κτίριο) στα Ιωάννινα. Η επιστημονική εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι συμμετέχοντες της Επιστημονικής Εκδήλωσης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν για επίκαιρα θέματα που αφορούν στις σύγχρονες ερευνητικές, διαγνωστικές και θεραπευτικές εξελίξεις στον τομέα της Ρευματολογίας, αλλά και στην κλινική πρακτική τους. Στο Επιστημονικό Πρόγραμμα θα συμμετέχουν διακεκριμένοι Καθηγητές όπως ο κ. Βλαχογιαννόπουλος Π.Γ., η κα. Βούλγαρη Π.Β.,  ο κ. Μανουσάκης Μ., ο κ. Παπαγόρας Χ., η κα. Σκοπούλη Φ. και ο κ. Τζιούφας Α.  με ιδιαίτερη εμβάθυνση και γνώση στον τομέα της Ρευματολογίας, από διάφορα Πανεπιστημιακά και Νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας μας. Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών που θα παρευρεθούν ιδιαίτερη θέση κατέχει ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής κ. Μουτσόπουλος Χ.Μ. και ο Ομότιμος Καθηγητής Ρευματολογίας Wollheim A. Frank από το Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας.

Η Εκδήλωση θα έχει χαρακτήρα τιμητικό καθώς θα είναι αφιερωμένη στην αφυπηρέτηση του καθηγητή κ. Αλέξανδρου Δρόσου. Ο κ. Δρόσος έχει αναπτύξει πλούσια ερευνητική δραστηριότητα στο τομέα της Ρευματολογίας από το 1981 έως και σήμερα ενώ έχει υπηρετήσει ακούραστα όλα αυτά τα χρόνια στη Ρευματολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η έναρξη του Επιστημονικού Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου στις 17:30 και θα ολοκληρωθεί στις 21:35 την ίδια ημέρα ενώ η συμμετοχή στις εργασίες της εκδήλωσης θα είναι δωρεάν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία