H AstraZeneca ανακοινώνει επίσημα τη συμμετοχή της στο Πρόγραμμα Βιομηχανικών Υποτροφιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» που πραγματοποιείτε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο προώθησης της εφαρμοσμένης επιστημονικής τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η AstraZeneca στο πλαίσιο της καινοτόμου επιστημονικής έρευνας, για τη δημιουργία φαρμάκων που βελτιώνουν καθημερινά τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως, θα καλύψει με το ποσό των 35.842 ευρώ, το 1/4 του συνολικού κόστους της τετραετούς έρευνας της Δρ. Φλωρεντίας Φωστήρα, με θέμα τη Μοριακή γενετική «Ανάλυση του καρκίνου των ωοθηκών».

Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται σε ένα πλαίσιο εξειδικευμένων εκπαιδευτικών δράσεων της AstraZeneca που σαν στόχο έχουν την υποστήριξη της εφαρμοσμένης επιστημονικής έρευνας στην Ελλάδα, παρέχοντας υγιή κίνητρα σε Έλληνες ερευνητές να μείνουν και να παράγουν ερευνητικό έργο στη χώρα μας, με τρόπο που παράγει απτά εκπαιδευτικά και επιστημονικά οφέλη που επιστρέφουν ως προστιθέμενη αξία υγείας και θεραπείας στην ελληνική κοινωνία. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρωτοπόρου επιστημονικής έρευνας στην εξέλιξη της κοινωνίας, και με εφαλτήριο τη φιλοσοφία της που περικλείεται στη φράση “What Science can do”, η AstraZeneca στηρίζει έμπρακτα πρωτοβουλίες που προωθούν την εφαρμοσμένη έρευνα στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, στοχεύοντας στη δυναμική υποστήριξη επιστημόνων και ερευνητών  που έχουν πρωτοπορήσει και διακριθεί σε αυτούς τους τομείς, με τρόπο πρακτικό και ωφέλιμο για τον άνθρωπο και την κοινωνία.  

Η Χριστίνα Κεφαλά, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Εταιρικής Επικοινωνίας της AstraZeneca Ελλάδας, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που στο πλαίσιο της καινοτόμου επιστημονικής έρευνας, στηρίζουμε εφαρμοσμένες και στοχευμένες ερευνητικές δράσεις που εκπορεύονται από έγκριτους επιστημονικούς φορείς διεθνούς κύρους, με τη συμμετοχή ερευνητών-επιστημόνων. Στεκόμαστε αρωγοί στο πλευρό της Δρ. Φωστήρα και του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» σε μια προσπάθεια να ενδυναμωθεί η έρευνα, η στενή επαφή και αλληλεπίδραση των νέων επιστημόνων με δομές της βιομηχανίας, στηρίζοντας την μετέπειτα σταδιοδρομία τους και κυρίως ενισχύοντας την καινοτομία και  τις θετικές επιπτώσεις της, στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.»

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο