Ο Σύλλογος ΕΠΙΟΝΗ (Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών) ιδρύθηκε το 2016 και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurocarers. Μέρος των δράσεων της ΕΠΙΟΝΗ είναι η  διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων. Ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, δικηγόροι και άλλοι επαγγελματίες δίνουν απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων νομικής, εκπαιδευτικής και εργασιακής φύσης που ενδιαφέρουν το κοινό και ιδιαίτερα τους φροντιστές ατόμων με αναπηρία.

Η ΕΠΙΟΝΗ, στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, στις 17:00 - 20:00, διοργανώνει για πρώτη  χρονιά στο αμφιθέατρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, στην οδό Αμαλίας και Ξενοφώντος 2, (Μετρό Σύνταγμα) ημερίδα με θέμα: “Φροντίζοντας τους Φροντιστές” (Caring for Carers).

Στην Ημερίδα της 19/9/2017  θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Ευρωβουλευτής από την Τσεχία κ. Tomáš DVOŘÁK, ο πρώην Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Χρυσόγελος, επιστήμονες του χώρου της υγείας, όπως ο Καθηγητής Ψυχιατρικής και τ. πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ψυχικής υγείας κ. Γεώργιος Χριστοδούλου,  και η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, Νευρολόγος- Ψυχίατρος, καθηγήτρια Α.Π.Θ. κα Μάγδα Τσολάκη,

Με εισηγήσεις θα συμμετέχουν ο διευθυντής της Ευρωπαϊκής ομπρέλας οργανώσεων φροντιστών Eurocarers κ. Στέισι Ηγεμώνος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής κ. Γεώργιος Καλλέργης, οι ψυχολόγοι κα Χριστίνα Καραμπέρη, η σύμβουλος ψυχικής υγείας κα Μαρίνα Μακρή, νομικοί επιστήμονες, και επαγγελματίες του χώρου υγείας.

Η ημερίδα πραγματοποιείται με την συνεργασία της ομοσπονδίας Eurocarers, της  «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης  «Άνεμος Ανανέωσης» και της «Πανελλήνιας Ένωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη - ΠΕΨΑΕΕ» και την obrela. Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο κ. Ορέστης Γιωτάκος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα