Οι τελευταίες εξελίξεις που καταγράφονται διεθνώς σχετικά με τις νόσους του θυρεοειδούς θα εξεταστούν στην πρεμιέρα του μοριοδοτούμενου Εκπαιδευτικού Προγράμματος που έχει καταρτίσει -με δωρεάν εγγραφή και παρακολούθηση- η Επιστημονική Επιτροπή του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18.
Στην εναρκτήρια ημερίδα του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 (ώρες 13.00 – 15.00), στο Αμφιθέατρο του νοσηλευτικού κέντρου (Μεσογείων 107), ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής & Διευθυντής του ΩΡΛ Τμήματος του ΕΝΗC κ. Γεώργιος Παπάζογλου, θα συντονίσει ένα πάνελ καταξιωμένων εισηγητών, οι οποίοι θα προσεγγίσουν σφαιρικά την πάθηση και θα παρουσιάσουν τα νεότερα δεδομένα ως προς την αντιμετώπισή της.
Ειδικότερα, στον όζο θυρεοειδούς και την προσπέλασή του θα αναφερθεί ο καθηγητής κ. Γεώργιος Κουκούλης, διευθυντής Ενδοκρινολογικού τμήματος και τμήματος Μεταβολισμού & Διαβήτη του ΕΝΗC, ενώ οι επιμελητές Α΄ του ΩΡΛ τμήματος ΕΝΗC κ.κ. Στέλιος Αρχοντάκης και Άγγελος Καραγεωργόπουλος θα εστιάσουν στη χειρουργική θυρεοειδούς και τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, αντίστοιχα.

Επισημαίνεται ότι το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώνεται στις 21 Ιουνίου 2018, καλύπτει 33 θεματικές ενότητες και μοριοδοτείται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.) με 66 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits), σύμφωνα με τα κριτήρια EACCME-UEMS, αναβαθμίζοντας σημαντικά το προσωπικό βιογραφικό και τα επιστημονικά προσόντα των συμμετεχόντων. Οι επιστημονικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί να διεξάγονται κάθε Πέμπτη στο Αμφιθέατρο του ENHC (και ώρα 13.00 – 15.00), διευκολύνοντας έτσι και τον ετήσιο προγραμματισμό των ενδιαφερομένων για την συστηματική παρακολούθηση του προγράμματος.

Για την εξασφάλιση των μορίων είναι υποχρεωτική η εγγραφή στο πρόγραμμα και η παρακολούθηση τουλάχιστον του 80% των θεματικών ενοτήτων που καλύπτουν την ακαδημαϊκή περίοδο και απευθύνονται σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων εκπαίδευσης (ειδικευόμενοι ιατροί, μεταπτυχιακοί φοιτητές κ.α.), αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους και απασχολούμενους στον τομέα της υγείας.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην Γραμματεία του Επιστημονικού Προγράμματος (από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09.00 - 15.00).
Υπεύθυνη Γραμματείας κα Έβελυν Βασιλοπούλου, τηλ.: 210 6972965, fax: 210 6972094, e-mail: [email protected]

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης: Τι μπορεί να σημαίνει
Αύξηση 10,1% στα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - 49 νεκροί [πίνακας]