Η Διοίκηση του Γ.Ν.Θ. “Γ. Παπανικολάου” - Ψ.Ν.Θ., στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, διοργανώνει Εκδήλωση – Αφιέρωμα για τον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:30μμ., στο Αμφιθέατρο του κτιρίου Διοίκησης (Λαγκαδά 196, Σταυρούπολη – Θεσσαλονίκη).

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην ιστορική διαδρομή του Νοσοκομείου. Με αφετηρία το 1917, που γίνεται η πρώτη εισαγωγή ασθενούς στο Άσυλο Φρενοβλαβών Θεσσαλονίκης”, θα παρουσιαστούν τα στάδια μετεξέλιξής του έως σήμερα, μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και μαρτυρίες. Η παρουσίαση θα γίνει από τον κ. Σεβρή Δημήτρη, Ψυχίατρο.

Θα ακολουθήσουν, τιμής ένεκεν, βραβεύσεις της αναγνώρισης και της προσφοράς τέως υπαλλήλων του Νοσοκομείου, οι οποίοι - μέσα από τις θέσεις κλειδιά που κατείχαν - έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην μετεξέλιξη του Νοσοκομείου. Επιπρόσθετα, θα τιμηθούν αντιπροσωπευτικά ασθενείς, από τους παλιότερα νοσηλευόμενους στο Ψ.Ν.Θ.

Παράλληλα, κατά μήκος του περιστυλίου του κτιρίου Διοίκησης, θα εκτεθεί αρχειακό φωτογραφικό υλικό και έκθεση έργων τέχνης ασθενών.

Τέλος, την εκδήλωση θα πλαισιώσει το μουσικό συγκρότημα “Εμείς & Εσείς”, το οποίο αποτελείται από επανενταγμένους ασθενείς του Νοσοκομείου,.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επιζώντες από καρκίνο μαστού έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για δεύτερο καρκίνο [μελέτη]
Θα κινηθεί νομικά ο Γ. Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του - Επιρρίπτει ευθύνες σε γιατρούς
ECDC: Κρούσματα λιστερίωσης απο καπνιστό σολομό σε τρεις χώρες