Με μια πολύ ενδιαφέρουσα  εκδήλωση ολοκληρώθηκε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών ο διαγωνισμός Καινοτομίας «Life Innovation». Τον διαγωνισμό είχε προκηρύξει τον Απρίλιο 2017 η APIVITA σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Βιοεπιχειρείν», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Καινοτομίας και είχε ως στόχο να δώσει στους νέους τα κατάλληλα κίνητρα για να σκέφτονται και να πράττουν καινοτόμα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και ένα θερμό κοινό που στηρίζει την καινοτομία στη χώρα μας.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο καθηγητής Δ. Λεωνίδας, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Βιοεπιχειρείν», ανακοίνωσε τη γενναιόδωρη πρόθεση του Βιοεπιχειρείν να προσφέρει και στις νικήτριες της δεύτερης και της τρίτης θέσης ένα ποσό υποτροφίας, συγκεκριμένα €3000 και €2000 αντίστοιχα.

Στη συνέχεια ο κύριος Νίκος Κουτσιανάς, Πρόεδρος της APIVITA, υπενθύμισε πως για την APIVITA η Καινοτομία είναι ένα κομμάτι του DNA της εταιρείας, που το υπηρετεί από την ίδρυσή της ακόμα το 1979. Σημείωσε επίσης πόσο επιτακτική ανάγκη είναι μια συλλογική προσπάθεια για στήριξη της καινοτομίας στη χώρα μας, για την οποία πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί, με τη βοήθεια της πολιτείας, πέρα και πάνω από κόμματα και πολιτικές πεποιθήσεις. Τέλος, εξασφάλισε εκ μέρους της εταιρείας APIGEA, από €1000 επιπλέον για τις νικήτριες της δεύτερης και τρίτης θέσης.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης και ο ΔΡ. Βασίλειος Γρηγορίου, Πρόεδρος του ΕΙΕ, και ο Δρ. Α. Πίντζας, Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας   και Βιοτεχνολογίας του ΕΙΕ, οι οποίοι ως εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας υπογράμμισαν κ εκείνοι την τεράστια σημασία της καινοτομίας, αλλά και την ανάγκη αυτή η προσπάθεια να έχει μια συνέχεια και μια στήριξη από όλους.

Τέλος, στο βήμα κλήθηκαν επίσης για ένα σύντομο χαιρετισμό και οι βουλευτές Νίκη Κεραμέως, Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, και Γιώργος Μαυρωτάς από το ΠΟΤΑΜΙ, οι οποίοι με τη σειρά τους συμφώνησαν στη μεγάλη σημασία της στήριξης κάθε προσπάθειας καινοτομίας στη χώρα μας, ειδικά σε μια εποχή που τα επίπεδα φαίνονται να είναι εξαιρετικά χαμηλά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι τρεις υποψήφιες Μάρθα Καζή, Αριστεία Σιλιαχλή, Μαρία Στριγγλόγιαννη, που κατάφεραν να περάσουν στην τελική φάση, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την καινοτόμο ιδέα τους σε μια από τις τρεις εναλλακτικές θεματικές ενότητες:

1) Καινοτόμο Καλλυντικό Προϊόν

2) Καινοτόμο Διατροφικό Προϊόν

3) Καινοτόμο Συμπλήρωμα Διατροφής

Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχτηκε η κα Αριστεία Σιλιαχλή, της οποίας η πρόταση έλαβε την πρώτη θέση με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής αλλά και του κοινού που παρακολούθησε τις παρουσιάσεις, το οποίο είχε και δικαίωμα ψηφοφορίας της προτιμώμενης πρότασης.  Η πρόταση της κας Σιλιαχλή αφορούσε ένα καινοτόμο προϊόν για την ολιστική αντιμετώπιση του επιχείλιου έρπητα, που με ένα συνδυασμό αιθερίων ελαίων, φυτικών εκχυλισμάτων και άλλων δραστικών ουσιών προσφέρει προστασία, αντιερπητική θεραπεία και άμεση ανακούφιση των δυσάρεστων συμπτωμάτων, σε συνδυασμό με κάλυψη της ερυθρότητας και αντηλιακή προστασία.

Η Νικήτρια του διαγωνισμού θα λάβει πλήρη Υποτροφία στο πρωτοποριακό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Βιοεπιχειρείν», που έχει σχεδιαστεί από το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η κα Μαρία Στριγγλόγιαννη, η οποία λαμβάνει υποτροφία συνολικής αξίας €4000, και την τρίτη θέση κατέλαβε η κα Μάρθα Καζή, η οποία λαμβάνει υποτροφία €3000.

Όλοι οι φορείς εξέφρασαν την επιθυμία ο θεσμός αυτός να συνεχιστεί και να διευρυνθεί, και με τη στήριξη όλων ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management