Στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2017, θα γίνει στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα, ένα πολύ ενδιαφέρον Ιατρικό Συνέδριο, υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, με τίτλο: «Αλγόριθμοι στην Ογκολογία: Χρήσιμοι σύμμαχοι ή αυταρχικοί δικτάτορες;» με Προέδρους και διοργανωτές τους κ.κ Χ. Πανόπουλο, Π. Παπαδόπουλο και Κ. Στουραϊτη.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η συζήτηση και ο προβληματισμός, που προκύπτει από την εφαρμογή των αλγορίθμων σε μία δυναμική ειδικότητα της Ιατρικής, σαν την Ογκολογία, που εμπλουτίζεται συνεχώς από νέα επιστημονική γνώση και εφαρμογές.

Το βασικό ερώτημα του Συνεδρίου είναι αν οι κατευθυντήριες οδηγίες, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, είναι χρήσιμοι βοηθοί στις συχνά  δύσκολες αποφάσεις μας ή αν  αποτελούν τροχοπέδη στην άσκηση της Ιατρικής «Τέχνης». Οι αλγόριθμοι βασίζονται σε ισχυρά δεδομένα με βάση την Ιατρική βάσει ενδείξεων και πόσο ισχυρά μπορεί να είναι τα δεδομένα, όταν η εποχή μας χαρακτηρίζεται από ραγδαίες επιστημονικές εξελίξεις, που δημιουργούν συνθήκες ρευστότητας;

Οι συμμετέχοντες του συνεδρίου θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν γνώση και εμπειρία και να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς γύρω από ένα θέμα, που άπτεται της καθημερινής κλινικής πρακτικής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο