Με το βραβείο «Μητέρα Τερέζα» του Ιδρύματος Harmony πρόκειται να τιμηθεί η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για το διασωστικό της έργο στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα και το έργο της για κοινωνική δικαιοσύνη, σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Βομβάη της Ινδίας, στις 10 Δεκεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιδρύματος Harmony, το βραβείο «Μητέρα Τερέζα», το οποίο φέτος ως θέμα έχει την «προσφορά βοήθειας εκτός συνόρων και την απόκριση στην προσφυγική κρίση», απονέμεται στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και τους εθελοντές της για τις ηρωικές πράξεις τους και την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν, ρισκάροντας τη ζωή τους, προκειμένου να σώσουν ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Η ανακοίνωση του ιδρύματος αναφέρεται στην ΕΟΔ, ως μια οργάνωση που μετουσιώνει την πραγματική αξία του ανθρωπισμού με την αφοσίωση, το πάθος και το θάρρος που δείχνουν οι εθελοντές της σε κάθε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και προσκαλεί την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης να παραλάβει το βραβείο στο πλαίσιο του ετήσιου διεθνούς συνεδρίου του ιδρύματος Harmony, στην Ινδία.

Το ίδρυμα Harmony είναι ένας φορέας, με έδρα την Ινδία, ο οποίος τιμά κάθε χρόνο οργανώσεις και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, που προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο και συμβάλλουν στην απονομή κοινωνικής δικαιοσύνης, ενώ στους βραβευθέντες συμπεριλαμβάνονται εξέχουσες προσωπικότητες και οργανισμοί, όπως η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι, ο Πρόεδρος της Γκάνα, Nana Akufo-Addo, ο τέως Πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Dr. Mahathir Mohamad, η οργάνωση «Λευκά Κράνη», οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και άλλοι. 

Η ΕΟΔ θα εκπροσωπηθεί στην απονομή από την πρόεδρό της, Δανάη-Φωτεινή Μαυρουδή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]