Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων από τη δημιουργία του καθιερώνει Ημέρα «Ανοικτών Πυλών» για την επίσκεψη μαθητών και μαθητριών Λυκείου στις Σχολές και στα Τμήματα του Πανεπιστημίου. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση των μαθητών/τριών για το αντικείμενο σπουδών που τους ενδιαφέρει και η ξενάγησή τους στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Ως Ημέρα «Ανοικτών Πυλών» του Ε.Κ.Π.Α. για το έτος 2017 ορίζεται η 24η Νοεμβρίου.

Κατά την ημέρα αυτή, οι Σχολές/Τμήματα του Ε.Κ.Π.Α. θα υποδέχονται τους μαθητές και μαθήτριες, με τη συνοδεία των καθηγητών τους, για δίωρες ξεναγήσεις μετά από κράτηση θέσεων σε προκαθορισμένη ώρα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, με τη συνδρομή καθηγητικού και διοικητικού προσωπικού του Ε.Κ.Π.Α., καθώς και εθελοντών φοιτητών, οι μαθητές και μαθήτριες θα ενημερώνονται για το επιστημονικό αντικείμενο της Σχολής/Τμήματος, τις επαγγελματικές προοπτικές που παρέχει, τα διδασκόμενα μαθήματα, τις ερευνητικές και λοιπές ακαδημαϊκές δραστηριότητες, θα επισκέπτονται τους ακαδημαϊκούς χώρους (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, μουσεία) και θα παρακολουθούν άλλες δράσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα διαμορφώσει κάθε Σχολή/Τμήμα.

Η μετακίνηση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία και με συνοδεία των εκπαιδευτικών.

Για τον σκοπό αυτό και τον καλύτερο προγραμματισμό των επισκέψεων, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε Σχολής/Τμήματος, λειτούργησε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ, που επέτρεψε την κράτηση θέσεων από τους καθηγητές των Σχολείων σε συγκεκριμένο δίωρο, με δήλωση του συνολικού αριθμού μαθητών/τριών τους που επιθυμούν να επισκεφθούν επιμέρους Σχολές/Τμήματα του ΕΚΠΑ. Είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση προς όλα τα Λύκεια από τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Σχετική ενημέρωση θα παρέχεται και από την ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ: www.uoa.gr 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Καρδιακή ανεπάρκεια & συννοσηρότητες''
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΦΕΕ και το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Πιο αποτελεσματική η διατροφική προσαρμογή από τα φάρμακα [μελέτη]