Για 23η χρονιά ανελλιπώς διοργανώνεται το Ετήσιο Σεμινάριο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης του Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός». Πρόκειται για πολυθεματικό Σεμινάριο, που διοργανώνεται από την Ένωση Επιστημονικού Προσωπικού του Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός» (ΕΕΠΝΕ), από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 στο αμφιθέατρο «Δώμα» του Νοσοκομείου (κτίριο ΑΧΕΠΑ, 11ος όροφος, Δ/νση: Υψηλάντου 45‐47, 106 76 Αθήνα).

Στο 23ο Ετήσιο Σεμινάριο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης υπάρχει μεγάλη ποικιλία διαλέξεων ‐εξαιρετικής σημασίας‐ χάρη στη συνδρομή χορηγών και την τεχνολογική υποστήριξη του Νοσοκομείου «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», καθώς και συμπόσια για τα νεότερα δεδομένα στην ιατρική επιστήμη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν προετοιμασθεί οι στρογγυλές τράπεζες σε φλέγοντα επίκαιρα θέματα της καρδιολογίας, της γαστρεντερολογίας της χειρουργικής, της νεφρολογίας, της παθολογίας, της ανοσολογίας κ.ά., έτσι ώστε ο ακροατής να ενημερωθεί σφαιρικά για την πρόοδο της Ιατρικής Επιστήμης σε διαφορετικά πεδία. Ο Νοσηλευτικός Τομέας έχει ετοιμάσει ένα δυναμικό πρόγραμμα συμμετέχοντας στο σεμινάριο, τονίζοντας έτσι την συνεργασία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την καλύτερη αντιμετώπιση αλλά και στήριξη των ασθενών.

Η πρόσκληση στο 23ο Ετήσιο Σεμινάριο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον πρόεδρο της ΕΕΠΝΕ καθηγητή Σπύρο Ζακυνθινό και τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Dr Θεοφάνη Αποστόλου απευθύνεται σε όλους. ‘Οπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕΠΝΕ, καθηγητής Σπ. Ζακυνθινός,  είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σταθούμε ακόμη μια φορά με θετικό τρόπο σε καθετί που προσπαθεί να αναβαθμίσει την ποιότητα εκπαίδευσής μας και την εργασία μας και να ανταλλάξουμε απόψεις για μία σειρά από επίκαιρα θέματα που απασχολούν την Επιστημονική κοινότητα.

Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων «Δ. Ίκκος», «Κ. Γαρδίκας» και «Α. Μπίλλης» της ΕΕΠΝΕ για το ακαδημαϊκό έτος 2016‐2017, για την καλύτερη παρουσίαση περιστατικού, διαφορικής διάγνωσης και σχολιασμού αντίστοιχα.

Για τα μέλη της ΕΕΠΝΕ είναι δωρεάν, καθώς και για τους ενδιαφερόμενους φοιτητές. Υπάρχει συμβολική συμμετοχή για τους Ειδικευμένους Ιατρούς, Βιολόγους, Χημικούς και άλλους ειδικούς επιστήμονες η οποία ανέρχεται στα 10€ και αντίστοιχα η συμβολική συμμετοχή για τους Ειδικευόμενους Ιατρούς, Νοσηλευτές, Τεχνολόγους και λοιπό προσωπικό ανέρχεται στα 5€.

Tο 23ο Ετήσιο Σεμινάριο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών και έχει μοριοδοτηθεί από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Στην τελετή έναρξης θα μιλήσει ο καθηγητής της Αρχαιολογίας, Δημήτριος Παντερμαλής, Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, την δε τελετή λήξης θα κλείσει με ομιλία του με θέμα: «Εγκέφαλος και Νους: Ποιος είναι η Μαριονέτα  και ποιος ο Μαριονετοπαίχτης;» ο Γεώργιος Παξινός,  διακεκριμένος Καθηγητής Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Νέας Νοτίου Ουαλίας και NHMRC Senior Principal Research Fellow in Neuroscience Research στην Αυστραλία.

Για πρώτη φορά φέτος, στα πλαίσια του εθελοντισμού και της συνεργασίας με την Επιτροπή Εθελοντισμού της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, τις ημέρες διεξαγωγής του Σεμιναρίου θα υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης και λήψης δειγμάτων, για όσους επιθυμούν να εγγραφούν στη δεξαμενή εθελοντών δοτών για τους ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Για περισσότερες πληροφορίες: 213 2041744, 213 2045102 και  [email protected].

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]