Η Μονάδα Πλασματοκυτταρικών Δυσκρασιών της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Πολλαπλούν Μυέλωμα και άλλες Πλασματοκυτταρικές Δυσκρασίες» την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα.

Στα σεμινάρια συμμετείχαν 20 Ιατροί Αιματολόγοι Ογκολόγοι από 7 χώρες της Ευρώπης (15), από τον Καναδά (1) και το Ισραήλ (4). Ομιλητές ήταν οι Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Αν. Καθηγητής κ. Ευάγγελος Τέρπος, Αν. Καθηγητής κ. Ευστάθιος Καστρίτης, Αν. Καθηγήτρια κ. Φλώρα Ζαγουρή, Επ. Καθηγήτρια κ. Μαρία Γαβριατοπούλου και η Ιατρός Ακτινολόγος Δρ. Σοφία Φονταρά.

Οι ομιλητές παρουσίασαν όλα τα νεότερα δεδομένα σχετικά με τη διάγνωση, την πρόγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση των πλασματοκυτταρικών δυσκρασιών, και ιδίως του Πολλαπλού Μυελώματος, της Μακροσφαιριναιμίας Waldenstrom και της AL Αμυλοείδωσης. Οι συμμετέχοντες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το υψηλό επίπεδο των παρουσιάσεων, με ενεργό συμμετοχή και συζήτηση δύσκολων κλινικών περιπτώσεων. Επίσης απόλαυσαν τη φιλοξενία σε ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο των Αθηνών, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Ιστορίας του ΕΚΠΑ και εντυπωσιάστηκαν από τη θέα που προσφέρει το μπαλκόνι του Μουσείου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας