Με στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην απεικόνιση της παθολογίας του μαστού θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, εκπαιδευτική Ημερίδα, με θέμα «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση στην Απεικόνιση του Μαστού: Από τα βασικά και θεμελιώδη στις νεότερες τεχνικές».

Η Ημερίδα διοργανώνεται από την «Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού» και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 και ώρα 9.00, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του ΑΠΘ.

Η θεματολογία αφορά, τόσο σε εξειδικευμένα θέματα διάγνωσης των παθήσεων του Μαστού όσο και στη σημασία της διεπιστημονικής συνεργασίας όλων των ειδικοτήτων για την ορθότερη αντιμετώπιση των γυναικών που νοσούν, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη πρόγνωση.

Στόχος των διοργανωτών είναι η Ημερίδα να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όσους ασχολούνται με την Απεικόνιση του Μαστού.

Στις εργασίες της Ημερίδας θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι Έλληνες επιστήμονες ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί Workshop αφιερωμένο στην προ εγχειρητική διάγνωση με κατευθυνόμενες βιοψίες υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο