Η Ελληνική Εταιρεία Παρακλίνιου Διαγνωστικού Ελέγχου (Ε.Ε.Πα.Δ.Ε) διοργανώνει το 1ο Ετήσιο Συνέδριό της ,με θέμα «Παρακλίνιος Διαγνωστικός Έλεγχος. Η δύναμη και η δυναμική μίας σημαντικής καινοτομίας στο χώρο της Υγείας», την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, στο αμφιθέατρο του “Ερρίκος Ντυνάν Hospital center”.

Το Συνέδριο, στο πλαίσιο της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης των Επαγγελματιών Υγείας, πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα:

  • τoυ “Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών”,
  • της “Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Εφαρμογών Πληροφορικής στην Υγεία”,
  • της “Ελληνικής Εταιρείας Διάδοσης Ιπποκράτειου Πνεύματος”,
  • της “Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος”

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν:

  • 13 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME Credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ),
  • 12 Μόρια Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης από την Ε.Ν.Ε,
  • βεβαιώσεις συμμετοχής. 

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, κορυφαίοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναπτύξουν το σημαντικό ρόλο των Παρακλίνιων Διαγνωστικών Συστημάτων (Point Of Care) και τη χρήση τους στο σύνολο των δομών παροχής υπηρεσιών υγείας. Εκτενέστερα, θα αναλυθούν και θα παρουσιαστούν το πεδίο εφαρμογής τους από την Πρωτοβάθμια περίθαλψη έως τη Δευτεροβάθμια και την Τριτοβάθμια, από τις μικρές αποκεντρωμένες δομές της περιφέρειας έως τις μεγάλες οργανωμένες μονάδες Υγείας των αστικών κέντρων και από την οικία των ασθενών έως τους οργανισμούς παροχής αμιγώς ιατρικών υπηρεσιών. Παράλληλα, θα συζητηθούν οι προοπτικές συλλογής, επεξεργασίας και αποθήκευσης των δεδομένων που παράγονται από τα Παρακλίνια Διαγνωστικά Συστήματα και τα οποία μέχρι σήμερα δεν υπόκεινται σε κανένα πλαίσιο διαχείρισης και προστασίας.

Τέλος, στο πλαίσιο των δύο κλινικών φροντιστηρίων θα δοθεί επιπλέον η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να επεξεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν πλήθος τέτοιων συστημάτων, να τα «γνωρίσουν» και να εξοικειωθούν με αυτά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις