Πάνω από 110 συμμετέχοντες από 12 μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ειδικών σχολείων της Αττικής, αγωνίστηκαν και βραβεύτηκαν για την προσπάθειά τους, σε μια μεγάλη διοργάνωση-γιορτή για τον Αυτισμό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (2/4).

Οι συμμετέχοντες, άτομα με αυτισμό και άλλα σύνδρομα, έλαβαν μέρος στο «5ο Τουρνουά Bowling Ατόμων με Αυτισμό» που διοργάνωσε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, στο Περιστέρι.

Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη  στα 10 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας Εφήβων – Νεαρών Ενηλίκων με Αυτισμό Δυτικής Αττικής «Στην Αυλή του Κόσμου», με την συνδιοργάνωση του Εξειδικευμένου Κέντρου Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με ΔΑΦ «Ηλίανθος».

Τα Άτομα με Αυτισμό αντιμετωπίζονται σήμερα από την κοινωνία, σε ένα μεγάλο βαθμό, με επιφύλαξη και αρνητισμό, βιώνοντας καθημερινά με πολλαπλούς τρόπους τον κοινωνικό αποκλεισμό. Στόχο της εκδήλωσης αποτελεί η κοινωνικοποίηση των ατόμων με αυτισμό και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού.

Αυτισμός: Ενημερωθείτε, αποδεχθείτε, αγαπήστε!

  • Στον αυτισμό τίποτα δεν είναι δεδομένο. Κάθε κατάκτηση είναι τεράστια. Γιορτάζουμε κάθε "μικρό" βήμα, γιατί είναι μεγάλο!
  • Πάνω από όλα τα παιδιά είναι παιδιά! Ο αυτισμός είναι κομμάτι τους και δεν είναι το μοναδικό στοιχείο της προσωπικότητας τους!
  • Δεν υπάρχει θεραπεία για τον αυτισμό. Μόνο υποστήριξη, εκπαίδευση και αγάπη. Ας θεραπεύσουμε την κοινωνία από τον φόβο της. Όχι τον αυτισμό!

Η συνδρομή του Σώματος Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υπήρξε πολύτιμη για την επιτυχία της εκδήλωσης. Με την παρουσία τους τίμησαν τη διοργάνωση από το Δήμο Περιστερίου o Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Θεοδωράκος Αναστάσιος.

Συμμετείχαν οι φορείς ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης: Ε.ΨΥ.ΜΕ, ΑΛΜΑ, ΕΕΕΚ Πειραιά, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου, το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με ειδικές ανάγκες  «Η Αργώ» ,ΘΕΟΤΟΚΟΣ, Οικοτροφείο ΑΘΗΝΑ, Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» – ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Ι & ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΙΙ, ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΕΦΗΒΟΥ / Κέντρο Ημέρας «ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» & Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με ΔΑΦ «Ηλίανθος».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία