«Το Χαμόγελο του Παιδιού», εν όψει Πάσχα και για μία ακόμα χρονιά, ενημερώνει τα παιδιά και τους γονείς για τις εξαιρετικά επικίνδυνες επιπτώσεις που έχει η χρήση κροτίδων και βεγγαλικών από τα παιδιά.

Τα στοιχεία, που κάθε χρόνο δημοσιοποιούνται αντιπροσωπεύουν παιδιά, οικογένειες, ανθρώπους που ζουν γύρω μας και αναπάντεχα βρέθηκαν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επιμένει στην τεράστια σημασία της πρόληψης. Αρκετά είναι τα περιστατικά σε όλη την Ελλάδα που έχει μέχρι σήμερα χειριστεί ο οργανισμός και τα οποία πέρα από σοβαρές σωματικές βλάβες επιφέρουν και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Οι προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία είναι δεδομένες, οφείλουμε όμως και εμείς ως γονείς να ενημερώσουμε τα παιδιά και να τα βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η χρήση βεγγαλικών και κροτίδων.

Δυστυχώς το να προμηθευτούν τα παιδιά αυτά τα είδη παραμένει εξαιρετικά εύκολο, πολύ απλά από το κατάστημα της γειτονιάς τους. Πρέπει όμως πάντα να θυμόμαστε ότι δυναμιτάκια, κροτίδες και βεγγαλικά στα χέρια των παιδιών γίνονται «φονικά όπλα» που απειλούν τη σωματική τους ακεραιότητα και πρέπει όλοι να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;