Μελωδίες της Ανατολικής Μεσογείου θα παρουσιάσουν η Ξανθούλα Ντακοβάνου (φωνή) και οι Βeraber (Σοφία Ευκλείδου, τσέλο και Ταξιάρχης Γεωργούλης, ούτι) την Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 στο Αίθριο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Η Ξανθούλα Ντακοβάνου, ως τραγουδίστρια, ερευνά μουσικές της Μεσογείου και των Βαλκανίων και δημιουργεί δικές της συνθέσεις, εμπνευσμένες από τις παλιές παραδόσεις. Μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας από το 2005, δισκογραφεί και ερμηνεύει σε όλη την Ευρώπη κι αποσπά εξαιρετικές κριτικές από το διεθνή τύπο.

Σε αυτή τη συνάντηση με το ντουέτο Beraber, που σημαίνει “μαζί” στα τούρκικα, θα ερμηνεύσουν συνθέσεις ελληνικής, τούρκικης, αρμένικης, σεφαραδίτικης αλλά και κορσικάνικης παράδοσης, αλλά και συνθέσεις των Beraber. Το ντουέτο Beraber διακρίνεται τόσο για τη δεξιοτεχνία όσο και για τη μουσικότητα που διαθέτει, καθώς και την ευρηματικότητα σε νέες ενορχηστρώσεις παλαιού υλικού. Ο αυτοσχεδιασμός παίζει πρωταρχικό ρόλο στον ήχο του ντουέτου, που αποτελείται από δύο σημαντικούς δεξιοτέχνες: τη Σοφία Ευκλείδου στο τσέλο, μουσικό με διεθνείς διακρίσεις και καριέρα, που με τέχνη κι ακρίβεια ερμηνεύει τόσο το δυτικό όσο και το ανατολίτικο ρεπερτόριο, και τον ευρηματικό κι ιδιαίτερα ταλαντούχο Ταξιάρχη Γεωργούλη στο ούτι, που από πλευράς του διακρίνεται για τις σημαντικές συνεργασίες του τα τελευταία χρόνια με Έλληνες και ξένους μουσικούς.

Ο χώρος της συναυλίας, συμβολικός, καθώς η Ξανθούλα Ντακοβάνου ως ιατρός- μουσικοθεραπεύτρια και ψυχαναλύτρια εφαρμόζει ενεργά τη μουσική στο χώρο της θεραπείας, την οποία και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Παρίσι 7. Οι μουσικοί προσφέρουν τη συναυλία αφιλοκερδώς, με ελεύθερη είσοδο, μετά από πρόσκληση του μουσικού, συνθέτη, συγγραφέα και καρδιολόγου στο Ωνάσειο
Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Θανάση Δρίτσα, εμπνευστή των συναυλιών στο αίθριο του νοσοκομείου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα