Η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ) και η Έδρα Βιοπληροφορικής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), πραγματοποιούν την Ημέρα Ενημέρωσης της Σχολής και ανοικτών διαλέξεων.

Την Τρίτη 29 Μαΐου από τις 9π.μ. μέχρι τις 4μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, η Ημέρα Ενημέρωσης για τα μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής, οι ενδιαφερόμενοι, θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με Συμβούλους και Ακαδημαϊκούς. Παράλληλα, θα διεξαχθεί στο ΙΝΓΚ ένα πρωτοποριακό διεθνές Εκπαιδευτικό Σχολείο της Ευρωπαϊκής Δράσης COST CA15120 Open Multiscale Systems Medicine (OpenMultiMed) με τίτλο “Systems bioinformatics towards network medicine” το οποίο συνδιοργανώνει η ΣΜΙΚ μαζί με την Έδρα Βιοπληροφορικής του ΙΝΓΚ. Μέσα από τις διαλέξεις τους, οι διεθνούς κύρους ομιλητές θα αποκαλύψουν τους τρόπους εφαρμογής και τη χρησιμότητα των δεδομένων τα οποία επεξεργάζονται στον καινοτόμο τομέα της Βιοπληροφορικής και πως αυτά μπορούν να βοηθήσουν τον Ερευνητή και τον Ιατρό στην εργαστηριακή έρευνα και στην αντιμετώπιση των παθήσεων αντίστοιχα.

Το ενδιαφερόμενο κοινό θα μπορεί να παρευρεθεί στην πρώτη μέρα του Εκπαιδευτικού Σχολείου και να παρακολουθήσει καταξιωμένους ομιλητές από Αγγλία, Αυστρία και Κύπρο από τις 9π.μ. μέχρι τις 1μ.μ. Παράλληλα, θα διεξάγεται και η Ημέρα Ενημέρωσης της ΣΜΙΚ από τις 9π.μ. μέχρι τις 4μ.μ.

Η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, προσφέρει συνολικά 7 μεταπτυχιακά προγράμματα, 4 Μάστερ (MSc) και 3 Διδακτορικά (PhD). Όλα τα προγράμματα της ΣΜΙΚ προσφέρονται στην Αγγλική γλώσσα και είναι πλήρως πιστοποιημένα από τους αρμόδιους φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα Μάστερ (MSc) προσφέρονται στους κλάδους της Ιατρικής Γενετικής, Μοριακής Ιατρικής, Νευροεπιστήμης καθώς και στη Βιοϊατρική ‘Έρευνα. Τα προγράμματα χαρακτηρίζονται ως εντατικά, με διάρκεια 13 μηνών, εκτός του προγράμματος της Βιοϊατρικής Έρευνας το οποίο είναι διετές. Εντός του διαστήματος φοίτησης τους στη ΣΜΙΚ, οι φοιτητές ενσωματώνονται στις ερευνητικές ομάδες του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και παράλληλα παρακολουθούν διαλέξεις μαθημάτων κοινού κορμού και μαθημάτων επιλογής. Οι απόφοιτοι της ΣΜΙΚ κατέχουν τη σφραγίδα διεθνούς κύρους του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, αφού είναι κατάλληλα καταρτισμένοι από πλευράς ακαδημαϊκών γνώσεων και από πλευράς απόκτησης εμπειρίας σε πραγματικές συνθήκες εργασίας εντός των εργαστηρίων του Ινστιτούτου.

Ακολουθεί το πρόγραμμα ανοικτών διαλέξεων Βιοπληροφορικής:

9 – 9.30am

Introduction: Systems Bioinformatics for Precision Medicine

(Dr. George M. Spyrou, The Cyprus Institute of Neurology & Genetics)

9.30 – 10.30am

Public Lecture 1: From 18th Century Königsberg to 21st Century Medicine – The Success Story of Networks

(Dr. Jörg Mench, Research Center for Molecular Medicine of the Austrian Academy of Sciences)

 

10.45 – 11am

Welcome Presentation by the Dean of the Cyprus School of Molecular Medicine

(Prof. Kyriacos Kyriacou, The Cyprus Institute of Neurology & Genetics)

 

11am – 12 noon

Public Lecture 2: Mining the Integrated Connectedness of Biomedical Systems

(Prof. Natasa Przulj, University College London)

 

12 – 1pm

Public Lecture 3: Integrated Precision Medicine Technologies

(Prof. Constantinos S. Pattichis / Prof. Constantinos Pitris, University of Cyprus)

 

9π.μ. μέχρι τις 4μ.μ. Ενημέρωση και πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου.

Σχετικές πληροφορίες από το Γραφείο Εκπαίδευσης της ΣΜΙΚ στο 22 392843 και στην ιστοσελίδα

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία
Ερευνητές στοχεύουν να θεραπεύσουν την οστεοαρθρίτιδα σε 5 χρόνια - Οι αρθρώσεις θα αυτοθεραπεύονται
Ερωτήματα χωρίς απάντηση για τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου τραχήλου της μήτρας