"Η Καρδιά του Παιδιού" έδωσε ένα δυναμικό παρόν στο εξαιρετικά επιτυχημένο 52ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας Παίδων και Συγγενών Καρδιοπαθειών AEPC 2018, που πραγματοποιήθηκε φέτος στην Αθήνα στις 9-12 Μάιου στο Μέγαρο Μουσικής, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν και συμμετείχαν διακεκριμένοι ιατροί και επιστήμονες του τομέα, καθώς και συναφών ειδικοτήτων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι κατέθεσαν τα καινοτόμα ευρήματα των ερευνών τους, τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τις σκέψεις τους.

Το επιστημονικό γεγονός, πλαισιώθηκε από πολιτιστικές εκδηλώσεις που πρότειναν και επιμελήθηκαν οι "Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού" με έναν διττό σκοπό. Να αναδείξουν την αναπόσπαστη σύνδεση μεταξύ της ιατρικής επιστήμης και της τέχνης και παράλληλα να προάγουν τις αρχές της φιλανθρωπίας, της προσφοράς και της αλληλεγγύης, στηρίζοντας μέσω των πολιτιστικών εκδηλώσεων  τον Πανελλήνιο Σύλλογο. Η Ζωζώ Λιδωρίκη, Πρόεδρος των «Διεθνών Σχέσεων Πολιτισμού», παρουσίασε την παιδική χορωδία του Ιδιωτικού Σχολείου Εκπαιδευτική Αναγέννηση, που συντρόφευσε με τις υπέροχες μελωδίες της, την έναρξη του Συνεδρίου αλλά και το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου, με τη συμμετοχή και την εξαιρετική σόλο ερμηνεία του διακεκριμένου Σαξοφωνίστα Θεόδωρου Κερκέζου, στο επίσημο δείπνο του Συνεδρίου, που σήμανε και τη λήξη του. Επίσης, ειδική έντυπη έκδοση στα αγγλικά με πληροφορίες για την 'Καρδιά του Παιδιού" και για όλους τους πολιτιστικούς φορείς προσφέρθηκε σε όλους τους συνέδρους, πάνω από 1.000 άτομα από τόσες χώρες του κόσμου.

"Η Καρδιά του Παιδιού" συμμετείχε με θεματικό περίπτερο στο συνεδριακό χώρο, προωθώντας το έντυπο υλικό του οργανισμού, ενημερώνοντας τους συνέδρους για το έργο και τις δράσεις της και φροντίζοντας να διαδώσει το μήνυμα για υγιείς παιδικές καρδιές. "Η Καρδιά του Παιδιού" θα ενημερώσει σύντομα το κοινό για τα επιστημονικά αποτελέσματα του Συνεδρίου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο