Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών  και το Τμήμα Αθλητικής Φυσικοθεραπείας του ΠΣΦ, σε συνεργασία με το Australian Physiotherapy Association (APA) διοργανώνει το πιστοποιημένο πρόγραμμα «Αθλητικής Φυσικοθεραπείας- Επίπεδο 1» το οποίο βασίζεται στις δεξιότητες του IFSPT.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος ακολουθεί το πρόγραμμα πιστοποίησης του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών της Αυστραλίας - Australian Physiotherapy Association (APA) για την απονομή του επαγγελματικού τίτλου «Aθλητικός Φυσικοθεραπευτής- Ειδικός Άσκησης (Sports and Exercise Physiotherapist)», όπως χορηγείται στον αντίστοιχο Σύλλογο. Το πρόγραμμα πιστοποίησης είναι αναγνωρισμένο και πληροί τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (International Federation of Sports Physical Therapy – IFSPT). Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Αθλητικής Φυσικοθεραπείας- Επίπεδο 1» είναι μέρος των προαπαιτούμενων σεμιναρίων που οδηγούν στην πιστοποίηση. Η ενημέρωση σχετικά με όλη τη διαδικασία θα γίνει σε ειδική στρογγυλή τράπεζα από μέλη του IFSPT, APA και ΠΣΦ στη Ημερίδα που θα διοργανωθεί στην Αθήνα στις 30-06-2018.

Περιγραφή προγράμματος

Σκοπός του είναι να μπορεί ο εκπαιδευόμενος που θα ολοκληρώσει το Επίπεδο 1 (Level 1) να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με την οξεία διαχείριση του τραυματισμένου αθλητή μέσα στον αγωνιστικό χώρο (on field) καθώς των φυσικοθεραπευτικών αναγκών μιας ομάδας που ταξιδεύει σε αθλητική διοργάνωση. Επιπλέον, θα υπάρχει και ένα αρκετά μεγάλο τμήμα με πρακτική εφαρμογή περίδεσης.

Για την απόκτηση της πιστοποίησης, θα πραγματοποιηθεί 2 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, εξ’ αποστάσεως αξιολόγηση με μορφή πολλαπλών ερωτήσεων. 

Σήμερα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων, όσων ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα. Η υποβολή θα γίνεται ηλεκτρονικά και μόνο και ολοκληρώνεται στις 10 Ιουνίου. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η ρύθμιση του σακχάρου μετά το εγκεφαλικό θα μπορούσε να είναι ωφέλιμη [μελέτη]
3.120 επισκέπτες και 128 εταιρείες χορηγοί στο Hellas PHARM 2024
Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το 22ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο και η 31η διημερίδα ‘’Στέφανος Χατζηγιάννης’’