Στις 21 Ιουνίου ξεκινά το Συνέδριο «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΟ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Σύγχρονο Νοσοκομείο: Το πλέον σύνθετο επιχειρησιακό και επιχειρηματικό περιβάλλον», με θέμα την αποτελεσματική, αποδοτική και διαφανή διαχείριση των νοσοκομείων της χώρας μας. Το Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel, διοργανώνεται από το Health Daily και τη Boussias Communications,  με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ).

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδειχθούν οι προϋποθέσεις και η δυναμική ισχυρής αναβάθμισης του Δημόσιου Νοσοκομειακού Συστήματος, στο πλαίσιο όμως των περιορισμών που θέτουν οι δημοσιονομικές πολιτικές στη χώρα μας. Εκπρόσωποι της Πολιτείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, νοσοκομειακού προσωπικού, συλλόγων ασθενών, της φαρμακευτικής βιομηχανίας και εταιρειών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, θα συζητήσουν τη μετάβαση σε ένα σύγχρονο και ασθενοκεντρικό μοντέλο διαχείρισης νοσοκομείου, το οποίο θα εξασφαλίζει την επάρκεια φαρμάκων, θα εγγυάται την ασφάλεια των ασθενών και θα παρέχει ισότιμη πρόσβαση στο νοσοκομειακό φάρμακο.

Εικοσιπέντε καταξιωμένοι ομιλητές, μεταξύ των οποίων τρεις διοικητές μεγάλων νοσοκομείων και τέσσερις διοικητές υγειονομικών περιφερειών, θα εξετάσουν τα φλέγοντα ζητήματα γύρω από τη διαχείριση και τη βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας των ελληνικών νοσοκομείων, εστιάζοντας στις εξής θεματικές ενότητες: 

  • οικονομικά θέματα νοσοκομείων
  • νοσοκομειακό φάρμακο
  • ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός
  • θέματα λειτουργίας και ποιότητας νοσοκομείων

Ειδικότερα, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα κατάρτισης και παρακολούθησης προϋπολογισμών, οικονομικής και λειτουργικής αποδοτικότητας των νοσοκομείων, συνεργασίας των νοσοκομείων με τους Κυβερνητικούς Φορείς, διαδικασιών προμήθειας νοσοκομειακών φαρμάκων και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, διασφάλισης επάρκειας, ασφάλειας και ορθολογικής διαχείρισης του νοσοκομειακού φαρμάκου, καθώς και νεότερα όσον αφορά στα συστήματα διαχείρισης ασθενών.

Φέτος για πρώτη φορά αφιερώνεται μία θεματική ενότητα σε θέματα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ενώ θα γίνει και η πρώτη παρουσίαση του νέου πληροφοριακού συστήματος της ΗΔΙΚΑ για την υποστήριξη των μονάδων υγείας. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης η παρουσίαση των επόμενων βημάτων  της Κεντρικής Επιτροπής Προμήθειων Υγείας.

Η παροχή αξιοπρεπούς περίθαλψης για όλους τους πολίτες υπό συνθήκες ασφυκτικής δημοσιονομικής πίεσης είναι μια από τις δυσκολότερες «εξισώσεις» που καλείται να επιλύσει το σύστημα υγείας στη χώρα μας, όμως η λύση της με αποτελεσματικό, σύγχρονο και δίκαιο τρόπο θα ανακουφίσει εκατομμύρια πολίτες που σήμερα ταλαιπωρούνται στις δομές της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο «Νοσοκομείο – Φάρμακο – Εξοπλισμός», μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.hospitalmedicine.gr/ 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν 19 κλοπές και διαρρήξεις σε φαρμακεία
"Αόρατος δολοφόνος": Οργανώσεις προειδοποιούν για τις συνέπειες της ακραίας ζέστης
Ο γιατρός Αδριανός Γολέμης θα είναι ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης [βίντεο]