Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι μετά από έρευνα που διεξήχθη στον Καναδά βρέθηκε να διακινείται το προϊόν JIN BU HUAN ANODYNE TABLETS (κινέζικης προέλευσης).

Σημειώνεται ότι στο προαναφερόμενο κράτος, κατά τη χρονική περίοδο 1/1/2008 – 11/7/2008, έχουν αναφερθεί δύο περιπτώσεις ασθενών με τοξικότητα στο ήπαρ συνδεόμενη με τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος

Μετά από εργαστηριακό έλεγχο που διενεργήθηκε στον Καναδά, διαπιστώθηκε ότι το προϊόν περιέχει την ουσία tetrahydropalmatine σε περιεκτικότητα 27mg – 29.9mg, γεγονός που δεν δηλώνεται στην επισήμανση του προϊόντος.

Η ημερήσια πρόσληψη της ουσίας tetrahydropalmatine σε ποσά 27mg – 324mg/ημερησίως μπορεί να επιφέρει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες στον οργανισμό. Έχουν αναφερθεί περιστατικά ηπατικής βλάβης σε ενήλικες, καθώς επίσης και νευροτοξικότητας σε παιδιά και ενήλικες.

Αν και δεν έχει εντοπιστεί στη χώρα μας διακίνηση του ανωτέρω προϊόντος, εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;